Kategoriat
Elokuvat Sub TV

Tänään Subilla: Vares – Sheriffi

Jussi Vares löytää kaksi ruumista Turun laitamilta: naisen, jota on ammuttu päähän, ja miehen, jonka keho on täynnä riimuja muistuttavia viiltoja, jotka viittaavat siihen, että murha olisi ollut osa hämärää rituaalia. Vuotta myöhemmin Vares palkataan tutkimaan näitä henkirikoksia. Johtolangat vievät Varesta kohti Turun alamaailmaa hallitsevaa näkymätöntä kummisetää, Sheriffiä. Sheriffi on mies, jota kukaan ei tunne ja josta ei puhuta. Vares ajautuu vaarallisen lähelle ’Raatia’, alamaailman salaista herrakerhoa, jonka jäsenille ihmishenki on halpa hyödyke. Penkoessaan tapausta Vares pääsee liian lähelle totuutta

Nyt näitä Vareksen Jussista kertovia leffoja on tainnut tulla katsottua liikaa, kun tuntuu siltä, että on kuin katsoisi samaa tarinaa kerta toisensa jälkeen. Palapelin osaset vaihtuvat, mutta lopputulos on ja pysyy. Alempaa keskitasoa oleva suomalainen rikoselokuva.

Arvostan esimerkiksi Jasper Pääkköstä todella paljon, mutta näissä tai oikeastaan tässä elokuvassa hänen roolinsa on melko ärsyttävän huono.

Elokuva alkaa kello 21:00.

Teksti: Juho Kojima