Kategoriat
Elokuvat Sub TV

Tänään Subilla: Vares – Pahan suudelma

Reijo Mäen suosittuihin romaaneihin perustuvassa rikosjännärissä etsivä Jussi Vares (Antti Reini) päätyy tutkimaan Astan tyttären murhaa ja ajautuu vuoteeseen Astan sisaren, kiihkeän Lailan kanssa. Naimisissa oleva Laila ottaa Vareksen tiukasti otteeseensa, ja pian mies käsittää, että murhan tekijän on täytynyt olla tytölle läheisesti tuttu. Ohjaajana toimii Anders Engström.  Pääosissa esiintyvät Antti Reini, Anu Sinisalo, Eppu Salminen ja Ilkka Heiskanen.

Tässähän meillä on taas perinteinen suomalainen jännäri, jossa juoni seuraa tiukkaa kaavaa, ja näyttelijät lukevat vuorosanansa kuin suoraan paperilta. Varsinkin pääosassa nähtävä Antti Reini muistuttaa valmiiksi ohjelmoitua robottia, jolta puuttuvat kaikki tunteet.

Elokuva sisältää kaikki suomalaisen pienellä budjetilla huonosti tehdyn leffan piirteet. Mukana on viinaa, seksiä, väkivaltaa ja huonoja ihmissuhteita. Se pahin rikos tällä kertaa on kuitenkin se, että jokainen noista aineksista on toteutettu surkeasti.

Periaatteessa tarinan ratkaisu paljastuu jo ensimmäisen puolen tunnin kohdalla. Loppu elokuva onkin sitten kuin vanha väsynyt höyryveturi, joka jaksaa juuri ja juuri puksuttaa päätepysäkille.

Elokuva alkaa kello 21:00

Trailer: Solar Films

Teksti: Juho Kojima