Kategoriat
Elokuvat Netflix Suoratoistopalvelut

Netflix tarjoaa: Mila Kunis elokuvassa Luckiest Girl Alive

Luckiest Girl Alive on tarina Ani Fanellista (Mila Kunis/Chiara Aurelia). Hän on menestyvä nuori journalisti, joka haluaa edetä urallaan. New Yorkissa asuvalla naisella näyttää olevan kaikkea, mitä elämältä voi toivoa. Hän on juuri menossa naimisiin rikkaan ja komean sulhasensa kanssa. miehellä on suunnitelmat valmiina pariskunnan tulevaisuutta varten, mutta Anin nuoruuden synkät ja karmeat tapahtumat alkavat nousta pintaan, eikä Ani olekaan enää niin varma, mihin suuntaan hänen elämänsä lähtee.

Elokuvassa käsitellään todella tärkeitä ja raskaita aiheita. Nuori Ani opiskelee prameassa oppilaitoksessa, jossa hän joutuu julman raiskauksen ja seksuaalisen väkivallan uhriksi. Aikuisena Ani joutuu kohtaamaan menneisyytensä avoimet arvet, eivätkä kaikki hänen lähipiirissään ilahdu.

Anin tarinaa kuljetetaan kahdella aikakaudella. Ania näyttelevät Kunis ja Aurelia joutuvat aivan erilaisten haasteiden eteen. Suoraan sanottuna Kunis pääsee lopulta melko helpolla, vaikka aikuisen Anin roolikin tarjoaa omat haasteensa. Hänen täytyi löytää tapa tuoda nuoren Anin kokemat julmuudet osaksi hahmoaan. Mielestäni Kunis onnistuu tässä melkoisen hyvin, muttei lähellekään täydellisesti.

Kunis selvästikin nauttii roolistaan, jossa häntä ympäröi luksus. Tämä minua juuri vaivaakin. Kunis, kyllä yrittää vaikuttaa ahdistuneelta ja ärtyisältä oikeissa kohdissa, mutta yritykset eivät oikein vakuuttaneet minua. Heti, kun päästiin takaisin luksuksen ja kuplivien juomien pariin, niin Kunis oli selvästi elementissään nenän noustessa oikeaan kulmaan.

Luckiest Girl Alive. Mila Kunis as Ani in Luckiest Girl Alive. Cr. Sabrina Lantos/Netflix © 2022.

Elokuvan todellinen tähti olikin Aurelia, joka joutui puskemaan elokuvan vaikeimpien kohtausten läpi. Tämä nuori näyttelijä selviytyy urakastaan upeasti. Näyttelijällä on selvästi todella hyvä itsetunto, sillä epävarmempi ihminen olisi sortunut paineen alla. Kuniksen suoritus jää täysin nuoremman kollegansa varjoon. Mielestäni Mila Kunis ei oikein sovi näin vaativaan dramaattisen rooliin. Hän on laatikoinut itsensä liikaa komedioihin.

Ohjaaja Mike Barker ansaitsee kehut tavasta, jolla hän käsittelee vaikeaa aihetta, vaikka välillä tarina ajautuukin hieman sivuraiteelle, minkäs muunkaan kuin luksuksen kohdalla. Tähän liittyen elokuvassa on muutama kohtaus, jotka saivat minut ärjymään televisiolleni, tuolle täysin syyttömälle kapineelle.

Luckiest Girl Alive löytyy Netflixistä. Suomeksi elokuvan nimi on Onnentyttö.

Trailer: Netflix

Teksti: Juho Kojima