Kategoriat
Elokuvat MTV TV

Tänään Subilla: Taru sormusten herrasta: Kaksi tornia

Sormuksen saattue on hajonnut, mutta sormus on edelleen määrä tuhota. Toivottomalta tuntuva matka kohti Mordoria jatkuu, ja Frodo ja Sam suostuttelevat matkaoppaakseen vastahakoisen Klonkun. Matka on vaaroja täynnä, ja ryhmää uhkaa myös velho Sarumanin armeija.

Elokuvan ehdottomasti parasta antia on Andy Serkisin esittämä Klonkku, joka oli leffan ilmestymisvuonna 2002 aikamoinen ilmestys, sillä kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun elokuvissa nähtiin digitaalinen hahmo, joka oli animoitu niin tarkkaan, että Klonkku oli kuin yksi näyttelijä muiden joukossa.

Hahmon luomisesta vastasi tietenkin Weta Digital. Klonkun luonut tiimi palkittiin työstään Oscarilla. Andy Serkisin kehittämästä Klonkun pihisevästä äänestä on tullut todellinen legenda, joka tunnetaan ympäri maailmaa. Klonkun luomisessa käytettyä tekniikkaa on sittemmin hyödynnetty esimerkiksi Peter Jacksonin ohjaamassa elokuvassa King Kong ja Apinoiden planeetta elokuvasarjassa, joissa molemmissa nähtiin myös Serkis.

Jos sinulla on mahdollisuus hankkia tai katsoa elokuvan digitaalinen versio, jonka voi hommata esimerkiksi Applelta, niin se kannattaa todellakin tsekata, sillä se sisältää upeita making of -dokumentteja.

Taru sormusten herrasta: Kaksi tornia nähdään tänään Subilla kello 21:00.

Trailer: Movieclips Classic Trailers

Teksti: Juho Kojima