Kategoriat
Elokuvat MTV TV

Tänään Maikkarilla: Harry Potter ja liekehtivä pikari

Tylypahka isännöi kolmivelhoturnajaisia. Kilpailuun valitaan yksi edustaja kolmesta koulusta, ja voittoon vaaditaan suoriutumista kolmesta eri tehtävästä. Harryn nimi lehahtaa ulos liekehtivästä pikarista, ja hän on mukana kilpailussa. Elokuva perustuu J.K. Rowlingin kirjasarjan neljänteen kirjaan. Fantasiaseikkailu velhojen maailmassa.

Tämä Mike Newellin vuonna 2005 ohjaama elokuva on oma suosikkini koko elokuvasarjasta. Siinä Yhdistyvät maagisuus ja loistava tarina. Liekehtivä pikari ei kuitenkaan tunnu sadulta, vaan Newell on löytänyt juuri oikean tasapainon jännityksen ja kevyen hauskuuden välillä.

Liekehtivä pikari on mielestäni paras kuvaus Harry Potterin maailmasta. Suurin syy tähän on se, että elokuvassa käytetyt tehosteet ja Efektit on liitetty osaksi tarinaa todella sulavasti. Näiden efektien luomisesta vastasi esimerkiksi Jim Mitchell.

Näyttelijöistä parhaiten mieleeni on jäänyt Brendan Gleeson, joka nähdään Alastor ’MadEye’ Moodyn roolissa. Gleeson onnistuu löytämään Moodyn syvimmän kolkan.

Harry Potter ja liekehtivä pikari tänään kello 22:35

Trailer: Warner Movies On Demand

Teksti: Juho Kojima