Kategoriat
Elokuvat MTV TV

Tänään Maikkarilla: Red Sparrow

Dominika Egorova (Jennifer Lawrence) värvätään vastoin hänen tahtoaan Venäjän tiedustelupalvelun leipiin ”varpuseksi”, koulutetuksi viettelijäksi. Dominika oppii käyttämään kehoaan aseena, mutta kamppailee säilyttääkseen ihmisyytensä ja pysyäkseen itsenään epäinhimillisen julmassa koulutusohjelmassa.

Epäoikeudenmukainen järjestelmä saa Dominikan löytämään todelliset voimavaransa, ja hänestä kasvaa koulutusohjelman vaarallisin ase. Varpusen ensimmäiseksi kohteeksi määrätään CIA-agentti Nate Nash (Joel Edgerton), jonka tehtävänä on hoitaa Venäjän tiedustelupalveluun kohdistuvat arkaluontoisimmat tehtävät. Nämä kaksi nuorta agenttia ajautuvat petosten ja houkutusten pyörteisiin, vaarantaen samalla uransa, lojaalisuutensa sekä molempien maiden turvallisuuden.

Red Sparrow perustuu entisen CIA-agentin Jason Matthewsin samannimiseen kirjaan. Elokuva tuo jälleen yhteen Jennifer Lawrencen ja ”Hunger Games” -elokuvan ohjaajan Francis Lawrencen. Näyttelijäkaartia täydentävät Joel Edgerton, Matthias Schoenaerts, Charlotte Rampling, Mary-Louise Parker ja Jeremy Irons.

Kuva elokuvasta Red Sparrow.

Olin nähnyt elokuvasta aiemmin pelkkiä osia, mutta katsoin elokuvan eilen oikein ajatuksella. Vaikka ei tämä leffa minuun kovin kovaa iskenyt, niin täytyy sanoa, että tarinan tunnelma oli todella hyvä, ja katsojaan vetoava.

Tarinan henkilöhahmot oli rakennettu hyvin. Ne antoivat tarinalle sopivasti väriä. Jostain syystä varsinkin Ironsin esittämä venäläisen tiedustelupalveluin kenraali teki minuun vaikutuksen. Tuollainen rooli sopii hänelle todella hyvin, koska Ironsin olemus on sopivan jähmeä, mutta hänestä näkee, että pinnan alla kuplii.

Lawrence puolestaan tekee elokuvassa mielestäni todella yllättävän, mutta loistavan suorituksen. Yleensä hänet nähdään osissa, jotka ovat täynnä energiaa ja huumoria, mutta en muista montaakaan näin vakavaa roolia. Toivoisin, että hän tekisi näin rohkeita valintoja hieman useammin, sillä niissä hän pääsee käyttämään koko osaamistaan.

Elokuva alkaa kello 22.35.

Teksti: Juho Kojima