Kategoriat
Elokuvat Sub TV

Tänään Subilla: Alien: Covenant

Ridley Scottin Alien-tieteissaaga saa jatkoa elokuvassa, jossa siirtokunta-alus Covenant tekee matkaa galaksin kaukaisella laidalla. Miehistö saa yllättäen signaalin planeetalta, joka vaikuttaa koskemattomalta paratiisilta. Perillä kuitenkin osoittautuu, että se on synkkiä vaaroja täynnä. Ohjauksesta vastaa itse Ridley Scott.  Pääosissa nähdään Michael Fassbender, Katherine Waterston, Billy Crudup, Danny McBride ja Demián Bichir.

Muistan, kun tämä leffa tuli ensi-iltaan. Odotin sitä innolla, koska olen todella kova alkuperäisen Alienin fani, sillä tuo alkuperäinen mestariteos yhdistelee kauhua ja toimintaa uskomattoman upealla tavalla.

Mutta, ikävä kyllä Covenant ei pääse lähellekään samaa tasoa. Alkuperäisen Alienin vetovoima perustui paljolti siihen, että jännitys ja kauhu olivat läsnä jatkuvasti. Covenant on suorastaan tylsä. Toimintaa kylläkin löytyy edes jonkin verran, mutta kauhua ei ollenkaan

Näyttelijöistä ei voi oikeastaan kehua ketään, sillä kaikkien suoritukset ovat jäykkiä kuin heinäseipäät. Jos itse saisin näytellä Alienin jatko-osassa, niin ensin pyörtyisin onnesta ja sitten tekisin parhaani, jotta elokuvasta tulisi parasta A-luokkaa, mutta nämä näyttelijät vaikuttavat tylsistyneiltä. Toisaalta se ei ole mikään ihme, sillä heille tarjottu materiaali on todella kuivaa.

Elokuva alkaa kello 22.30.

Trailer: Alien Anthology

Teksti: Juho Kojima