Kategoriat
Elokuvat Nelonen TV

Tänään Jimillä: Vaarallinen tehtävä 2

Vaarallinen tehtävä -elokuvasta tutun huippuagentti Ethan Huntin (Tom Cruise) tarina jatkuu vauhdikkaassa toimintaseikkailussa. Nyt taistelun kohteena on tappajavirus ja sen vastalääke, joiden vääriin käsiin joutuminen Huntin täytyy estää.

Miehellä on käytössään teknologian viimeisimmät keksinnöt ja väärille poluille ajautuneen kollegan ex-tyttöystävä Nyah (Thandie Newton), joka pitäisi soluttaa vihollisten joukkoon. Cruise palkittiin roolistaan MTV Movie Awardilla. Maailmanlaajuisesti yli 545 miljoonaa dollaria elokuvateattereissa tuottanut Vaarallinen tehtävä 2 on myös palkitun ohjaajansa John Woon menestynein elokuva.

Tässä meillä on yksi niistä elokuvista, jotka kuuluvat luokkaan ”Juhon salaiset paheet”. John Woo loihti mestarillisen sekoituksen kauniisti ohjattua toimintaa, ja riipaisevan jykevää jännitystä.

Tom Cruise oli todellakin sisäistänyt Ethan Huntin persoonan ja tyylin. Tompalle, kun sopivat juuri tällaiset toimintapätkät, joissa tapahtuu jatkuvasti. Cruisen suoritusta tukevat todella hienosti suunnitellut toimintakohtaukset, joihin Woo toi omat vaikutteensa.

Eikä sovi tietenkään unohtaa elokuvan upeaa musiikkia, josta vastasi eräs aikamme mestareista Hans Zimmer.

Elokuva alkaa kello 21:00.

Trailer: Paramount Movies

Tähdet: ****

Teksti: Juho Kojima