Kategoriat
Elokuvat Nelonen Netflix Suoratoistopalvelut TV

Tänään Nelosella: Quentin Tarantinon upea länkkäri Django Unchained

DJANGO UNCHAINED sijoittuu Yhdysvaltain etelävaltioihin juuri sisällissodan syttymistä edeltäville vuosille. Elokuvan pääosassa nähdään Jamie Foxx Django-nimisenä orjana, jonka hurja historia edellisten omistajien alaisuudessa heittää hänet samalle polulle saksalaissyntyisen palkkionmetsästäjän Dr. King Schultzin (Christoph Waltz) kanssa. Schultz on murhanhimoisten Brittlen veljesten jäljillä, ja vain Django voi johdattaa hänet heidän luokseen. Epätavallisia keinoja kaihtamaton Schultz hankkii Djangon itselleen ja lupaa vapauttaa tämän, kunhan Brittlen sakki on napattu – elävänä tai kuolleena.

Onnistuneen ajojahdin jälkeen Schultz pitää lupauksensa ja vapauttaa Djangon, mutta miehet päättävätkin jatkaa matkaa yhdessä, ja Schultz ryhtyy metsästämään etelän etsityimpiä rikollisia Django rinnallaan. Djangolla on kuitenkin vain yksi tavoite: etsiä ja pelastaa Broomhilda (Kerry Washington) – hänen vaimonsa, jonka orjakauppa on häneltä kauan sitten riistänyt.

Kuva elokuvasta Django Unchained.

Django ja Schultz päätyvät lopulta Calvin Candien (Leonardo DiCaprio) pahamaineiselle plantaasille nimeltä “Candyland”. Tiluksia tekosyyn varjolla tutkivat Django ja Schultz herättävät Candien luotto-orjan Stephenin (Samuel L. Jackson) epäilykset. Heidän liikkeensä pannaan tarkkailuun ja petollinen joukko pureutuu heidän kannoilleen. Elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut Quentin Tarantino

Tämä länkkäri on todellinen mestariteos, sillä tarina rakentuu Tarantinon vahvuuksien ympärille. Juoni on melkoisen monimutkainen, elokuva on täynnä väkivaltaa ja näyttelijät ovat loistavia.

Elokuvan alussa käy heti selväksi, että ketään tai mitään ei säästellä. Schulz antaa ruudin palaa ja ruumiita syntyy. Tarantino ei muutenkaan säästele väkivaltaa, mutta Django Unchained on elokuva, joka tarvitsee juuri tuota asennetta toimiakseen.

Kuva elokuvasta Django Unchained.

Tarantino on vuoropuhelun mestari ja hänen kynänsä oli tällä kertaa todella terävänä. Elokuvan dialogi on vailla vertaa. Tarantinon tyylissä on todella hienoa, se, että hän osaa ja pysty huomiomaan näyttelijöiden vahvuudet kirjoittaessaan tekstiä. Tuo taito on päässyt oikeuksiinsa juuri tässä elokuvassa, varsinkin Waltz pääsee nauttimaan todella hyvin kirjoitetusta dialogista, joka sopii juuri hänelle.

Django Unchained on täynnä todella loistavia näyttelijöitä, mutta keskityn nyt vain kolmeen. Djangon roolissa nähtävä Jamie Foxx on todella cool. Unohdin elokuvan aikana monta kertaa, että kyseessä on Foxx, sillä hän sulautuu rooliinsa niin täydellisesti. Kun vielä tämä loistava näyttelijä pääsee yhdistämään voimansa Christoph Waltzin kanssa, niin kasassa on täydellinen kaksikko. Walzin tapa näytellä on todella hienostunut. Hänen suorituksensa soljuu eteenpäin todella sujuvasti ja helposti. Kun tähän yhtälöön lisätään vielä Leonardo DiCaprio, joka on roolissaan suorastaan silkin pehmeä, mutta samaan aikaan raaka orjakauppias, niin lopputuloksena saadaan kaava sille, miksi tämä elokuva toimii lähes täydellisesti.

Tämä upea länkkäri nähdään tänään Nelosella kello 21:35. Elokuva löytyy myös Netflixin valikoimasta.

Trailer: Movieclips Trailers

Teksti: Juho Kojima