Kategoriat
Disney+ Elokuvat Nelonen Suoratoistopalvelut TV

Tänään Nelosella: Pixarin Autot

Pixar-studion koko perheen vauhdikkaasta animaatiokomediasta esitetään suomeksi puhuttu versio. Tarinan keskipisteessä on kilpa-auto Salama McQueen, joka eksyy kisamatkallaan pieneen Syylari Cityyn. Tutustuessaan hinausauto Marttiin, veteraani Doc Hudsoniin ja Porscheen nimeltä Sally hän alkaa ymmärtää, että moni muu asia elämässä on tärkeämpää kuin kilpaileminen. Elokuva palkittiin vuoden parhaan animaation Golden Globella ja huomioitiin kahdella Oscar-ehdokkuudella.

En ollut katsonut tätä Pixarin klassikkoa todella pitkään aikaan. Olin suorastaan unohtanut kuinka hyvä ja lämminhenkinen elokuva Autot olikaan.

Pixarin työryhmä on löytänyt juuri oikean sekoitussuhteen kilparatojen loisteen. aavikon hiekan ja yksinkertaisen elämän välillä.

Kuva: Disney/ Pixar Animation Studios.

Autojen maailma on mainio kuvaus Yhdysvaltain Nascar-sarjasta, jossa kirkkaat valot loistavat, salamavalot välkkyvät, kumi käryää ja kuskit rulaavat, mitä tapahtuu, kun Salamalta katoaa kaikki tuo loisto. Hän joutuu asettelemaan elämänsä ja arvonsa täysin uuteen järjestykseen. Pixarin mekaanikot ovat loistavia kasaamaan juuri tällaisia tarinoita.

Autot-elokuvasta ei oikeastaan löydy yhtään löysää pulttia tai tyhjää rengasta, eikä turva-auton tarvitse tulla radalle kertaakaan, vaan tarina kiihdyttää maaliviivalle hienosti.

Autot Nelosella tänään kello 14:20. Elokuva löytyy myös Disney+ -palvelusta.

Teksti: Juho Kojima