Kategoriat
Elokuvat Nelonen TV

Tänään Nelosella: Monsterit Oy

Suomeksi puhutussa koko perheen animaatioelokuvassa Monsterilassa asuvat hirviöt tuottavat kaupunkiinsa sähköä pelottelemalla lapsia. Kaupungin ykköspelottelijoita ovat Masi ja Tare, mutta he saavat vastaansa kateellisen Räähkä Poksin, eikä työtä helpota sekään, että lasten sanotaan olevan myrkkyä monstereille? Elokuvan on tuottanut maineikas Pixar-studio.

Tämä leffa sopii koko perheen sunnuntain iloksi oikein mainiosti. Ohjaaja Peter Docter on tiiminsä kanssa onnistunut luomaan maailman, jossa voisi melkein asua itsekin. Pixarin ammattitaidolla ja rakkaudella luomat uskomattoman upeat hahmot takaavat lapsille jännitystä ja iloisia hetkiä.

Suomalaisten ääninäyttelijöiden roolitus on osunut nappiin. Pääosissa, eli Taren ja Masin rooleissa kuultavat Jussi Lampi ja Antti Pääkkönen tekevät todella upeaa työtä. Olen ollut jo vuosien ajan sitä mieltä, että varsinkin Disneyn ja Pixarin elokuvien kohdalla suomalaisen dubbauksen laatu ylittää ja ohittaa alkuperäiset versiot. Mielestäni Monsterit Oy on tästä mainio esimerkki.

Monsterit Oy tänään Nelosella kello 15:05.

Teksti: Juho Kojima