Kategoriat
Elokuvat Nelonen TV

Tänään Nelosella: Huominen ei koskaan kuole

James Bond (Pierce Brosnan) saa vastuksekseen aivan uudenlaisen rikollisen, tempauksillaan riitaa suurvaltojen välille lietsovan mediamogulin Elliot Carverin (Jonathan Pryce).

Kun Carverin ja hänen saksalaisten kätyriensä todelliset tarkoitusperät alkavat valjeta, maailmanrauha lepää Bondin ja tämän avukseen saaman hemaisevan kiinalaisagentin Wai Linin (Michelle Yeoh) käsissä.

Matkaa mutkistaa Bondin entinen heila Paris (Täydelliset naiset -tähti Teri Hatcher), joka on naimisissa Carverin kanssa.

Hongkong-toimintaelokuvien tähti Michelle Yeoh on Bond-tytöksi poikkeuksellisen aktiivinen ja kovaotteinen tapaus. Golden Globe -ehdokkuudella huomioidun tunnuskappaleen esittää Sheryl Crow.

Huominen ei koskaan kuole on ensimmäinen Brosnanin Bond-elokuva, joka hyppäsi melkein fantasian puolelle. Tarinan juoni on maailmaa suurempi. Toimintaa riittää ja ruutia palaa. Elokuvassa on paljon sarjakuvamaisia piirteitä, jotka pilaavat tunnelmaa

Bondin käyttämät Q-osaston kehittämät apuvälineet luovat melkein supersankarimaisen tunnelman, joka vie kokonaisuutta liikaa mielikuvituksen puolelle.

Jonathan Pryce puolestaan on tämän elokuvan parasta antia, sillä hän on ymmärtänyt jotain hyvin tärkeää pahiksen roolista Bondeissa. Pryce suhtautuu rooliinsa täydellä vakavuudella. eikä pelleile yhtään. Vaikka Carver on ympäröity kaikilla mahdollisilla leiluilla, niin hahmona hän on täysin uskottava.

Elokuva alkaa Nelosella kello 21:00.

Trailer: Rotten Tomatoes Classic Trailers

Teksti: Juho Kojima