Kategoriat
Elokuvat Nelonen TV

Tänään Nelosella: Forrest Gump

13 Oscar-ehdokkuudella huomioitu ja kuusi Oscaria (mm. paras elokuva, paras ohjaus, paras käsikirjoitus) voittanut elokuva hyväsydämisestä Forrest Gumpista (Tom Hanks), joka tarkkailee maailmaa omintakeisella tavallaan ja sotkeutuu kuin sattumalta mukaan lukuisiin maailmanhistoriaa määrittäviin tapahtumiin. Gumpin koskettavassa elämässä ovat vuorotellen läsnä muun muassa Vietnamin sota, Elvis, presidentti Nixon ja omintakeinen kalabisnes.

Tom Hanks voitti pääroolistaan sekä Oscarin että Goden Globe -palkinnon. Pääosissa: Tom Hanks, Robin Wright, Gary Sinise ja Michael Conner Humphreys. Ohjauksesta vastasi Robert Zemeckis.

Tiesitkö, että luutnantti Dan Taylorin roolissa nähtävälle Gary Sinise:lle avautui suorituksensa kautta aivan uusi ura. Hän ryhtyi auttamaan veteraaneja perustamansa säätiön kautta. Sinise perusti myös bändin, joka on kiertänyt esiintymässä sotilastukikohdissa ympäri maailmaa.

Yhdysvaltojen asevoimat on palkinnut näyttelijän tekemästään työstä. Alla on video, joka on kuvattu U.S. Military Academy At West Point -sotilaskorkeakoulussa, kun Sinise sai Thayer Awardin vuonna 2015.

Kyseinen palkinto annetaan vuosittain sotilaskorkeakoulun valitsemalle henkilölle, joka on toiminut oppilaitoksen arvojen (palvelus, kunnia ja isäinmaa) mukaisesti.

Forrest Gump alkaa kello 22.00