Kategoriat
Elokuvat Nelonen TV

Tänään Nelosella: Enkelit ja demonit

Vatikaanissa surraan paavin kuolemaa ja valmistaudutaan konklaaviin, jossa katoliselle kirkolle pitäisi valita uusi johtaja.

Kaikkein vahvimmin tehtävään on neljä kardinaalia, eli preferitoa, mutta koko nelikko on otettu panttivangeiksi. Syylliseksi epäillään ikivanhaa katollisen kirkon vastustajaa Illuminati-salaseuraaa. Apuun kutsutaan symbolitutkija Robert Langdon (Tom Hanks). Yhdessä tohtori Vittoria Vetran (Ayelet Zurer) kanssa Langdon käy taisteluun sekä ovelaa rikollista että aikaa vastaan. Elokuva perustuu Dan Brownin samannimiseen menestysromaaniin ja on Da Vinci -koodin itsenäinen jatko-osa.

Mielestäni tämä elokuva on Robert Langdon-sarjan paras, vaikka elokuva ottaakin aika paljon vapauksia suhteessa kirjaan. Ohjaaja Ron Howard onnistui rakentaman hyvän sekoituksen, jossa on mielenkiintoinen tarina ja toimintaa.

Tom Hanks sai ainakin hyvää treeniä, kun Robert Langdon juoksee joka paikkaan. Vaikka sanoin, että kyseessä on sarjan paras elokuva, niin pääosassa oleva Hanks ei välillä vaikuta kovinkaan kiinnostuneelta, vaan puuskuttaa eteenpäin pelkkä dollareiden kiilto silmissään.

Enkelit ja demonit tänään kello 21.40.

Trailer: Movieclips Classic Trailers

Teksti: Juho Kojima