Kategoriat
Elokuvat Klassikot Sub TV

 Tänään Mtv Subilla: Rita Hayworth avain pakoon, eli Shawshank Redemption

Stephen Kingin pienoisromaaniin perustuva tarina nuoresta pankkiirista, jolle Shawshankin vankila tulee perin tutuksi, kun hänet on tuomittu vaimonsa ja tämän rakastajan murhasta elinkautiseen. Tämän mestariteoksen ohjasi Frank Darabont.  Pääosissa nähdään: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton, William Sadler, Clancy Brown, Gil Bellows, James Whitmore ja Mark Rolston.

Näin tämän leffan pari viikkoa sitten sattumalta eräässä elokuvaliikkeessä, ja hintaakin oli vain viisi euroa, joten pakkohan se oli napata hyllyyn. Olen katsonut leffan kerran aikaisemmin, mutta tällä kertaa katsoin sen oikein ajatuksella, ja reaktioni yllätti minut, sillä liikutuin lopussa tavalla, joka ei ole minulle tavallista.

Elokuvassa on monta tasoa. Toisaalta se pohtii miesten välistä todella syvää ystävyyttä. Toinen taso on vankien julma kohtelu, ja kolmas on vankilaelämän yksitoikkoisuus.

Bob Guntonin esittämällä vankilanjohtajalla on tarjota uusille vangeilleen kaksi reittiä parempaan elämään. Vankien tulisi lukea Raamattua, jos se ei auta, niin julmat vartijat ovat aina valmiita tarttumaan pamppuun.

Pääosissa nähtävät Robbins ja Freeman ovat järisyttävän hyviä. Robbinsin esittämällä pankkiirilla on vain yksi tavoite, karkaaminen. Freeman puolestaan esittää kaveria, joka pystyy hankkimaan mitä vain.

Elokuvan kertojana toimiva Freeman tarjoilee katsojalle turvasataman vankilan kaaoksen ja melskeen keskellä. Robbins puolestaan tarjoilee rautaista päättäväisyyttä, ja kerronnan tarvitsemaa liike-energiaa.

Sinun todellakin kannattaa katsoa tämä täydellinen klassikko!!

Elokuva alkaa kello 21.00.

Trailer: Warner Bros.

Teksti: Juho Kojima