Kategoriat
Elokuvat MTV TV

Tänään Maikkarilla: Armageddon

Valtava asteroidi syöksyy maata kohti. Se havaitaan vasta, kun kaiken tuhoavaan törmäykseen on kaksi viikkoa. Nasan korkein johto pohtii, että, mitäs nyt tehdään. Onneksi nyt puhutaan Amerikasta, joten kyllähän se ratkaisu keksitään. Lopulta apuun kutsutaan joukko öljynporaajia, jotka lähetetään sukkulan kyydissä räjäyttämään Teksasin kokoinen järkäle ydinlatauksella, helppo homma, eikö vain.

Sekalaista joukkiota johtavat Bruce Willis ja Ben Affleck. Bruce on yksinkertaisesti tämän leffan The Man, joka johtaa joukkojaan erittäin itsevarmasti, mutta on samalla todellinen jääräpää. Affleck näyttelee elokuvan hurjapäätä, joka on valmis kaikkeen. Kun Willisin esittämä Harry yrittää hillitä ja hallita Affleckin, eli A. J:n puuhia, niin kipinät lentävät.

Elokuvassa nähdään suuri joukko tuon ajan Hollywoodin tähtiä. Nyt täytyy toki muistuttaa kaikkia siitä, että Armageddon ilmestyi vuonna 1998. Valkokankaalla nähdään esimerkiksi Liv Tyler, Will Patton, Steve Buscemi ja Billy Bob Thorton.

Valkokangas täyttyy erikoistehosteista, jotka toimivat yllättävän hyvin vielä tänäkin päivänä. Mielestäni Armageddon onnistuu luomaan upeaa fantasiaa, jolla on harvinaisen vähän tekemistä todellisuuden kanssa, mutta se ei mielestäni haittaa yhtään, sillä ohjaaja Michael Bayn tarkoituksena olikin viihdyttää yleisöään ja siinä hän todellakin onnistui.

Elokuva alkaa kello 22.45.

Teksti: Juho Kojima