Kategoriat
Elokuvat Kutonen TV

Tänään Kutosella: Shazam!

David F. Sandbergin (Annabelle: Creation) ohjaama New Line Cineman SHAZAM! -elokuva kertoo nimensä mukaisen, Zachary Levin (TV-sarja Chuck) esittämän DC-supersankarin syntytarinan. Levin rinnalla elokuvassa nähdään Asher Angel Billy Batsonina sekä Mark Strong (Kingsman-elokuvat) superroisto tohtori Thaddeus Sivanana. Peter Safran (AquamanKirottu sekä Annabelle-elokuvat) toimii elokuvan tuottajana.

Meissä kaikissa elää supersankari, jonka valloilleen päästäminen vaatii vain hiukkasen taikaa. Billy Batsonin tapauksessa tämä tarkoittaa, että lausumalla yhden sanan – SHAZAM! – tämä 14-vuotias katujen kasvatti voi muuttua aikuiseksi supersankari Shazamiksi (Levi) muinaisen velhon taian ansiosta. Sydämeltään yhä lapsena, mutta ulkoiselta olemukseltaan jumalallisena hahmona, Shazam rellestää tänä aikuisempana versiona itsestään tekemällä niin kuin kuka tahansa teini tekisi saadessaan supervoimia; pitämällä hauskaa niiden avulla! Voiko hän lentää? Onko hänellä röntgenkatse? Voiko hän ampua salamoita käsistään? Voiko hän lintsata yhteiskuntaopin kokeesta? Shazam ryhtyy testaamaan kykyjensä äärirajoja lapsenomaisella innolla ja uhkarohkeudella. Mutta pian hänen täytyy oppia hallitsemaan nämä kykynsä taistellakseen tohtori Thaddeus Sivanan (Strong) käskyttämiä pahan joukkoja vastaan.

Tämän elokuvan tekijät näyttävät katsojille, että supersankareista kertova tarina voidaan tehdä onnistuneesti kieli poskella.  Shazam tekee omalla tavallaan hyväntahtoista pilaa koko genrestä. Tämä idea toimii yleisellä tasolla ihan okei, mutta elokuvassa on jaksoja, joiden aikana huumoria viljellään hieman liikaa. On kuitenkin hyvä, että DC on antanut luvan pitää hauskaa, sillä yhtiön muut elokuvat ovat olleet tunnelmaltaan synkkiä ja vakavia.

Tarina sisältää perheeseen liittyvän tärkeän opetuksen, joka ikävä kyllä saattaa jäädä huomioitta, sillä se jää pahasti räiskyvän komedian alle. Pisteet tekijöille siitä, että he yrittivät nostaa esille perheen tärkeyden.

Täytyy todeta, että tällä kertaa yhdenkään näyttelijän suoritus ei jäänyt erityisesti mieleeni. Minulle tuli tunne, että koko ryhmä selviytyi urakastaan kohtalaisen hyvin. Samalla täytyy kuitenkin todeta, että yhdenkään näyttelijän suoritus ei päässyt sille tasolle, että juuri sen takia kävisin katsomassa elokuvan uudestaan.

Ehkä olen nähnyt liian monta supersankareista kertovaa elokuvaa viime aikoina, sillä olen alkanut huomata, että en oikein syty niille entiseen malliin. Shazamista puuttui se jokin, joka olisi saanut minut lopullisesti innostumaan.

Elokuva alkaa kello 23.05.

Trailer: Leffat

Artikkeli julkaistiin alunperin Viihteen olohuone-sivustolla.

Teksti: Juho Kojima