Kategoriat
Elokuvat Sub TV

Tänään Mtv Subilla: Tuntematon uhka

Huippunäyttelijöillä lastatussa tehokkaassa scifi-jännärissä koko Amerikka joutuu paniikin valtaan, kun kammottava apinoista lähtenyt tappajavirus pääsee leviämään ihmisten keskuuteen. Uhkaa ryhtyy torjumaan erikoisyksikkö johdossaan eversti Sam Daniels (Dustin Hoffman). Ohjaaja on Wolfgang Petersen ja pääosissa nähdään Dustin Hoffman, Rene Russo, Morgan Freeman, Kevin Spacey, Cuba Gooding Jr ja Donald Sutherland.

Tämä leffa on huippukamaa ja se osuu hiukan liiankin hyvin nykyaikaan. Tuntematon uhka on niitä elokuvia, jotka katson vuosittain, koska se on muistutus siitä, mitä saadaan aikaan, kun loistavan ohjaajan ympärille kootaan tiimi, joka koostuu huippunäyttelijöistä.

En vieläkään käsitä, miten kaikki nämä näyttelijät on saatu samaan leffaan. Varsinkin Hoffman ja Freeman ovat loistava parivaljakko. He nauttivat yhteistyöstään aivan selvästi. Hienointa on, ettei yhdelläkään näistä staroista tunnu olevan liian suurta egoa toimiakseen osana tuota ryhmää.

Vaikka kyseessä onkin tietyllä tavalla toimintaleffa, niin tapahtumien ja henkilöiden annetaan kehittyä rauhassa. Pelkään, että nykyisin tällainen elokuva pilattaisiin liialla toiminnalla.

Leffa alkaa kello 21:10

Teksti: Juho Kojima