Kategoriat
Hollywood Uutiset

SAG-AFTRA:n ja Hollywoodin studioiden neuvotttelut ovat jumissa

Näyttelijöiden lakko jatkuu edelleen Hollywoodissa. Studioita edustavan AMPTP:n lausunnon mukaan osapuolten näkemykset ovat edelleen kaukana toisistaan.

Suurin kanto kaskessa on tällä hetkellä näyttelijöitä edustavan SAG-AFTRA:n vaatimus suoratoistopalveluiden tulojen jakosuhteesta näyttelijöiden ja studioiden välillä. Liiton vaatimus koskee kaikkia tuotantoja, jotka tehtäisiin liiton sopimuksen piirissä.

AMPTP:n mukaan näyttelijöiden vaatimus nostaisi kustannuksia 800 miljoonaa vuodessa.

-Tuo summa aiheuttaisi kestämättömiä kustannuksia, studioiden etujärjestö totesi lausunnossaan.

SAG vaatii myös yhdentoista prosentin palkankorotuksia. Studiot tarjoavat näyttelijöille sopimusta, joka nostaisi minimiansioita sopimuksen ensimmäisenä vuonna 5 prosenttia. Kahtena seuraavana vuonna palkat nousisivat 3.5 ja 4 prosenttia. Tarjotut korotukset vastaavat ohjaajien ja käsikirjoittajien saamia korotuksia.

Studioiden AMPTP esitti tarjouksen keskiviikkona.

-Hyvien keskusteluiden jälkeen on käynyt selväksi, että SAG-AFTRA:n ja AMTPT:n näkemykset ovat liian kaukana toisistaan, eikä keskusteluja kannata tällä hetkellä jatkaa. Toivomme kuitenkin, että näyttelijät harkitsisivat tarjoustamme uudelleen, jotta neuvottelut voisivat jatkua, studioiden edustaja painotti.

Studiot korostivat, että ne ovat suostuneet melkein kaikkiin vastapuolen vaatimuksiin, mutta tästäkin huolimatta lakko jatkuu. Nyt lakko on kestänyt 90 päivää.

Teksti: Juho Kojima

Lähde: Variety