Kategoriat
HBO Suoratoistopalvelut

Raised By Wolves oli raskas pettymys

Kaksi androidia saa tehtäväkseen ihmislasten kasvattamisen mystisellä koskemattomalla planeetalla. Kun ihmisten kasvava yhdyskunta uhkaa hajota kappaleiksi, androidit huomaavat, että ihmisten uskomusten hallitseminen on haastavaa.

Tuota… Yleensä, kun kyseessä on uusi tieteissarja, niin hyppään mukaan innolla ja täynnä odotusta. Raised By Wolves oli tässä mielessä täydellinen poikkeus. Olen yrittänyt aloittaa ensimmäisen jakson katsomista varmasti ainakin kymmenen kertaa, mutta en ikinä päässyt viittä minuuttia pidemmälle. Vihdoin pakotin itseni katsomaan avausjakson alusta loppuun.

Sarjan avauksen on ohjannut suorastaan tämän genren legendaksi aikanaan noussut Ridley Scott, joka on ohjannut sellaiset klassikot kuten Alien ja Blade Runner. Mutta nyt ei osunut oikein maaliin. Tuntui siltä, että Scottin tarkoituksena oli luoda Alien: Covenantin tyyppinen maailma, mutta minuun se ei ainakaan kolahtanut, ei sitten yhtään.

Ilmeisesti tarkoitus oli saada katsoja välittämään sarjan avauksen kahdesta päähenkilöstä Mother (Amanda Collin) ja Father (Abubakar Salim), mutta se ei ainakaan minun kohdallani onnistunut. Molempien näyttelijöiden suoritukset olivat niin tylsiä, että meinasin nukahtaa.

En tiedä, oliko se Scottin tarkoituskin, mutta melkein koko sarjan idea ja tarkoitus jäi minulta piiloon. Tämä on täysin oma mielipiteeni, mutta Ridley Scottin ote on alkanut hiljalleen lipsua, ja Raised By Wolves sarjan avaus on tästä hyvä esimerkki.

Raised By Wolves nyt HBO Nordicilla.  

Teksti: Juho Kojima