Kategoriat
Elokuvat Nelonen TV

Ben Afleckin ohjaama ja tähdittämä Argo kertoo uskomattoman tositarinan

Ben Affleckin (THE TOWN) ohjaama ja tähdittämä uskomattomiin tositapahtumiin perustuva draamatrilleri ARGO kertoo kuuden amerikkalaisen pelastamiseksi järjestetystä salaisesta operaatiosta, joka tapahtui Iranin panttivankikriisin kulisseissa, ja jonka kulku pysyi salassa vuosikymmenten ajan.

4. marraskuuta 1979 Iranin vallankumous on kiehumispisteessä. Taistelevat militantit valtaavat Yhdysvaltojen suurlähetystön Teheranissa ja ottavat 52 amerikkalaista panttivangeiksi. Kaaoksen keskellä kuusi amerikkalaista onnistuu livahtamaan pakoon ja löytämään piilopaikan Kanadan suurlähettilään kotoa. Tietäen, että on vain ajan kysymys, milloin heidät löydetään ja todennäköisesti tapetaan, CIA:n pelastusoperaatio-asiantuntija Tony Mendez (Ben Affleck) keksii riskialttiin suunnitelman jolla saada heidät turvallisesti pois maasta. Suunnitelma on niin mielikuvituksellinen kuin vain elokuvissa voi olla!

ARGO voitti kaksi Golden Globe –palkintoa: paras draamaelokuva ja paras ohjaus (Ben Affleck).

Tämä elokuva tuntuu enemmän dokumentilta kuin elokuvalta. Ben Afleck työryhmineen on onnistunut dramatisoimaan ja tiivistämään maailman historian kannalta todella merkittävät tapahtumat paketiksi, joka pitää katsojan otteessaan alusta loppuun.

Mikä hienointa, Argo näyttää kaikki tapahtumien osapuolet ihmisinä, eikä kallistu täysin amerikkalaisten puolelle, vaikka kiusaus on varmasti ollut suuri.

Jos haluat oppia jotain uutta historiasta, niin katso Argo tiistaina Neloselta kello 23:20 alkaen.

Trailer: Leffat

Teksti: Juho Kojima

Juonikuvaus: SF Studios