Kategoriat
Suomi Uutiset

Punainen kohina starttaa elokuvateattereissa 9.4.2021

Kotimainen arthouse-trilleri Punainen kohina starttaa elokuvateattereissa 9.4.2021. Näytöksiä on tulossa paikkakunnille, joissa se on viranomaismääräysten mukaan kulloinkin turvallista.

Punainen kohina kertoo Timosta, joka on asunut viimeiset kymmenen vuotta rapistuvalla maatilallaan kaikkien katseilta syrjässä. Hiljaisuus katkeaa, kun hän saa vieraakseen kaksi lapsuudenystäväänsä. Etelän kaupunkeihin muuttaneet Jussi ja Maiju saavat pian huomata, miten vuodet ovat muuttaneet heidän vanhaa ystäväänsä. Ja miten Timo tuntuu yhtäkkiä muuttavan kaiken heidän ympärillään.

Tamperelaisen Sami Pöyryn ohjaama ja kirjoittama psykologinen trilleri käsittelee mm. syrjäytymistä ja polarisoitumista syrjäseudun ja kaupungin välillä. Pälkäneellä, Tampereella ja Porissa kuvattua elokuvaa tähdittävät Jari Manninen (Bunny the Killer Thing), Roope Olenius (Ex-Onnelliset), Veera W. Vilo (Kyrsyä – Tuftland), Jere Saarela (Teidät tuomitaan elinkautiseen) ja Saara Elina (Kyrsyä – Tuftland).

Elokuvan tuottajina myös toimineet Olenius ja Vilo ovat tuttuja vuonna 2017 ensi-iltansa saaneesta Kyrsyä – Tuftland -elokuvasta sekä jälkituotannossa parhaillaan olevasta, taitoluistelumaailmaan sijoittuvasta Free Skate -elokuvasta.

Pöyry on aiemmin myös kirjoittanut elokuvista Helsingin Sanomien Nyt-liitteeseen ja pitänyt elokuvablogia. Lyhytelokuvia, musiikkivideoita ja kokeellisen Zomba di Mare -komedian tehneeltä ohjaajalta on jälkituotannossa toinenkin pitkä elokuva, romanttinen draama Hetket.

Trailer: Bright Fame Pictures

Teksti: Bright Fame Pictures