Kategoriat
Elokuvat Nyt Teatterissa

Nyt Teattereissa: Sword Art Online the Movie -Progressive- Aria of a Starless Night

Tämä on tarina ajalta ennen kuin ”Lightning Flash” ja ”Musta miekkamies” tunnettiin kyseisillä nimillä. Asuna Yuuki on yläkoulun kolmasluokkalainen. Hän ei ole koskaan aiemmin edes koskenut verkkopeleihin, kunnes hän eräänä päivänä sattuu pukemaan päähänsä veljensä NerveGearin.

6. marraskuuta 2022 maailman ensimmäinen VRMMORPG, Sword Art Online, julkaistaan virallisesti. Mutta alkuinnostuksen laannuttua pelaajat huomaavat olevansa loukussa pelin sisällä, kun Game Master riistää heiltä mahdollisuuden kirjautua ulos.

Game Master antaa heille varoituksen: ”Tämä voi olla peli, mutta se ei ole leikkiä.” Jos pelaaja kuolee pelissä, hän kuolee myös todellisessa maailmassa. Tämän kuultuaan pelaajat hätääntyvät ja pelimaailma ajautuu sekasortoon.

Vaikka Asuna ei vielä tunne pelimaailman sääntöjä, hän lähtee ystävänsä kanssa valloittamaan leijuvaa rautalinnaa, Aincradia, jonka huippu on niin korkealla, ettei sitä voi edes nähdä. Seikkailijaystävysten päivät kuluvat pelimaailmassa, jossa kuolema ei ole koskaan kaukana.

Mutta sitten eräs hirviökohtaaminen ajaa heidät erilleen.Vaikka Asuna jää pelimaailman armoille yksin, hän taistelee eteenpäin koko voimallaan, kunnes hänen tielleen ilmestyy yksinäinen miekkamies Kirito…

Kuva: Cinema Mondo.

Sword art online the movie käy loistavasti esimerkiksi siitä, kuinka mahtavia japanilaiset ovat animaation saralla. En tiennyt mitään tarinan taustoista, mutta tästäkin huolimatta olin koukussa ensi sekunneista lähtien.

Anime tyylilajina on erityisen kiehtova, jos sen antamia mahdollisuuksia osataan käyttää oikein, ja ohjaaja Ayako Kawano todellakin osasi. Katsoja johdatellaan tarinaan rauhallisesti ja suorastaan viekoittelevasti. Kun elokuvan virtuaalitodellisuuteen keskittyvä päätarina lähtee rullaamaan, niin minäkin, joka en yleensä pidä peleihin perustuvista elokuvista pompin riemusta, koska jo siinä vaiheessa oli selvää, että kyseessä oli varsin mainio elokuva.

Virtuaalinen maailma, johon elokuva sijoittuu, oli lähes täydellinen. Toivoisin melkein, että kyseinen peli olisi oikeasti olemassa, jotta pääsisin tutkimaan kyseistä todella laajaa maailmaa.

Kuva: Cinema Mondo.

Yleensä en pidä elokuvista tai peleistä, jotka vilisevät hirviöitä, mutta tällä kertaa tein poikkeuksen, koska nyt ne kuuluivat tarinaan niin tiiviisti. Sitä paitsi monsterit oli piirretty todella kauniisti.

Koko elokuvan visuaalinen ilme oli henkeäsalpaava. Varsinkin värien käyttö oli upeaa! Olen aina ihaillut japanilaisten tapaa käyttää pysäytettyä kuvaa, jota tälläkin kertaa hyödynnettiin todella tehokkaasti.

Sword art online oli todella virkistävä ja suorastaan riemastuttava kokemus. Elokuva saapui teattereihin eilen perjantaina.

Trailer: Cinema Mondo.

Teksti: Juho Kojima