Kategoriat
Elokuvat Netflix Suoratoistopalvelut

Nyt Netflixissä: The Marksman

Tarina Arizonan rajaseudulla asuvasta miehestä, joka joutuu keskelle Meksikon huumekartellin ajojahtia.

Liam Neeson sopii todella hyvin toivonsa ja elämänhalunsa menettäneen maanviljelijä Jimin rooliin. Ensin ajattelin, että mitähän tästäkin tulee, kun en saanut mahdutettua päähäni ajatusta Neesonista rancherina, mutta ilokseni voin myöntää, että olin täysin väärässä. Neesonin karhea olemus tuo juuri sopivaa jähmeyttä koko tarinaan, Häneltä onnistuu sekä tarkkuuskiväärin heiluttelu että rennon letkeä jutustelu.

Mutta tässä elokuvassa valokeilan varastaa nuoren Miguelin roolissa nähtävä Jacob Perez, jota Jim suojelee kartellin kostolta.

Liam Neeson ja Jacob Perez elokuvassa The Marksman.

Perez on suorastaan täydellinen valinta kokeneen tähtinäyttelijän pariksi. Nuori näyttelijä haastaa vastanäyttelijänänsä saavuttamaan oman huipputasonsa. Hahmona Miguel on todella vähäeleinen, mutta samalla äärimmäisen määrätietoinen. Perez ottaa haasteen vastaan ja selvästi nauttii siitä.

Ohjaaja Robert Lorenz on valinnut liiankin kaavamaisen kerronnan, joka ei oikeastaan tarjoa katsojalle yhtäkään yllätystä- Yleensä karsastan tuota tyyliä, mutta tällä kertaa se todellakin toimii. Tarinasta ja tyylistä on karsittu kaikki ylimääräinen. Hahmot ovat joko hyviä tai sitten pahoja, eikä yhtään välimuotoja ole tarjolla. Katsojan ei tarvitse itse miettiä tai ratkoa yhtään mitään.

The Marksman on parasta Neesonia pitkiin aikoihin. Toivottavasti näemme jatkossakin tällaista lisää.

Elokuva löytyy vaikka heti Netflixistä.

Trailer: Movieclips Trailers.

Teksti: Juho Kojima