Kategoriat
Elokuvat TV

Tänään Livillä: Once upon a time… in Hollywood

Quentin Tarantinon Once Upon a Time… in Hollywood sijoittuu muutoksen kourissa olevaan vuoden 1969 Los Angelesiin. TV-tähti Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) ja hänen pitkäaikainen sijaisnäyttelijänsä Cliff Booth (Brad Pitt) yrittävät selviytyä alalla, jota eivät enää ole tunnistaa omakseen. Käsikirjoittaja-ohjaajan yhdeksännessä elokuvassa laaja näyttelijäjoukko ja monet yhteenkietoutuvat tarinat ovat kunnianosoitus Hollywoodin kultaisen ajan viimeisille hetkille.

Elokuva on varsin sekava kokonaisuus, jonka ideasta on todella vaikea saada kiinni. Olen aina ollut todella kova Tarantino fani, mutta tällä kertaa minunkin on myönnettävä, että mestarin ote on alkanut lipsua. Pulp Fiction ja Kill Bill elokuvissa Tarantinon tapa kirjoittaa dialogia ja rakentaa tarinaa oli terävä kuin partaveitsi, mutta Once Upon A Time In Hollywood kärsii huonosta käsikirjoituksesta, eikä muutenkaan oikein pysy kasassa.

Elokuvassa on hahmoja, joiden funktio tarinassa jää hieman hämäräksi. Al Pacino esittää manageri Marvin Schwarzia, joka tarjoaa Rick Daltonille keikkaa Italiassa. Pacinon rooliksi jäi pitkähkö lörpöttely DiCaprion kanssa. Keskustelu on todella pitkäveteinen ja vie aivan liian paljon aikaa. Rooli tuntui Pacinon kannalta lähinnä ajan tuhlaukselta.

Margot Robbie as Sharon Tate in Quentin Tarantino’s Once Upon A Time… in Hollywood. #OnceUponATimeInHollywood @onceinhollywood

Margot Robbie keskittyy lähinnä kaupungilla kuljeskeluun ja kameralle keikistelyyn. Hän esittää oikeaa näyttelijää Sharon Tatea, joka tuli tunnetuksi varsinkin sen jälkeen, kun Charles Mansonin johtama kultti murhasi hänet vuonna 1969. Tarantino maustaa historian tapahtumia tapansa mukaan, osansa tästä saa myös Sharon Tate.

Pittin esittämä Cliff Booth sekaantuu osaltaan Mansonin kultin tekemisiin ja sekoittaa yhteisön kuvioita pahemman kerran. Yleensä olen nauttinut siitä, kun Quentin Tarantino sekoittaa faktaa ja fiktiota, mutta tällä kertaa tuli huti. Ymmärrän, että Tarantino haluaa tehdä asiat omalla tavallaan, mutta tässä kohtaa Boothin toiminta oli liiankin sokerista ja se meinasi sulaa käsiin.

Kaiken tämän lisäksi Tarantino oli saanut päähänsä sotkea Bruce Leen elokuvan yhteen kohtaukseen, jossa Booth päihitti taistelulajien kuninkaan. Oikeassa elämässä Bruce Lee olisi päihittänyt Boothin kaltaisen tyypin todella helposti. Leen roolissa nähdään Mike Moh.

Brad Pitt and Leonardo DiCaprio star in Columbia Pictures “Once Upon a Time in Hollywood”

Once Upon A Time In Hollywood on ehdottomasti parhaimmillaan, kun DiCaprio ja Pitt esiintyvät yhdessä. Kaksikko täydentää toisiaan täydellisesti. Kummankin roolihahmo ei tulisi toimeen ilman toista. Heidän keskinäinen sanailunsa on täyttä kultaa. Elokuvan aikana kaksikko joutuu pohtimaan välejään. Kaksikon ystävyys nousee tärkeään osaan, kun elokuvan tunnelma alkaa tiivistyä.

Elokuva alkaa kello 21:00.

Trailer: Sony Pictures Suomi

Teksti: Juho Kojima