Kategoriat
Elokuvat Netflix Suoratoistopalvelut

Nyt Netflixissä: Beverly Hills -kyttä: Axel F.

Tämä uusi Beverly Hills -kyttä on mahtava leffa. Eddie Murphy palaa Axel Foleyn rooliin. Komedian kingi tekee todella upeaa työtä. Pakko se on sanoa ääneen, Netflix on kerrankin tehnyt hyvän elokuvan. Projektin taustalta löytyy tietenkin myös legendaarinen tuottaja Jerry Bruckheimer. Oli muuten mahtava huomata, että alkuteksteissä mainitaan myös edesmennyt tuottaja Don Simpson.

Axel joutuu palaamaan Losiin, kun hänen asianajajana toimiva tytär Jane (Taylour Paige) joutuu vaikeuksiin pahamaineisten rikollisten kanssa.

Axelin ja Janen kohtaaminen ei kuitenkaan suju ilman ongelmia, sillä tytär ei halua olla isänsä kanssa missään tekemisissä.

Pikkuhiljaa parivaljakko alkaa kuitenkin huomata, että he tarvitsevat ja kaipaavat toisiaan. Samalla kaksikko selvittelee edellä mainittujen rikollisten touhuja.

Beverly Hills Cop: Axel F. (L to R) Eddie Murphy as Axel Foley, John Ashton as Chief John Taggart and Kevin Bacon as Captain Grant , in Beverly Hills Cop: Axel F. Cr. Courtesy of Netflix © 2024.

Tämä leffa voittaa laadussa ja hauskuudessa uusimman Pahat pojat -elokuvan mennen tullen. Olihan Pahat pojatkin ihan hyvä pätkä, mutta tämä tuntuu paljon aidommalta. Elokuvan huumori syntyy tarinan tapahtumista, eikä sitä tarvitse tehdä pakolla.

Eddie Murphy onnistui hyppäämään sulavasti vanhaan rooliinsa, vaikka hän kertoikin ennakkohaastatteluissa, ettei homma ollut kovinkaan helppo, mutta ei tuota vaikeutta kyllä huomaa. Alkuperäisen trilogian viimeisestä osasta on ehtinyt vierähtää jo kolme vuosikymmentä.

Tämä uutukainen kunnioittaa esi-isiään tavalla, jota näkee nykyisin harvoin. Axel F koostuu samoista ainesosista kuin edeltäjänsä, mutta samalla se on kuitenkin kiinni tässä hetkessä.

Page oli hieno valinta Janen rooliin, sillä hänestä löytyy samoja ominaisuuksia kuin Murphysta, eikä niitä ole voinut oppia pelkästään lukemalla käsikirjoitusta.

Tämä on oikea tapa lämmittää vanha klassikko.

Teksti: Juho Kojima