Kategoriat
Elokuvat HBO Suoratoistopalvelut

Nyt HBO Nordicilla: Oslo

Tositarinaan perustuva Oslo seuraa pienen, mutta päättäväisen israelilaisista, palestiinalaisista ja yhdestä norjalaisesta pariskunnasta koostuvan ryhmän salaisia keskusteluja, yllättäviä ystävyyksiä ja huomaamattomia sankaritekoja, mitkä johtivat vuoden 1993 Oslon rauhansopimukseen.

Elokuva on rakenteeltaan toimiva ja mielenkiintoinen. Ohjaaja Bartlett Sher on onnistunut tavoittamaan kuvattujen tapahtumien ja aikakauden kireän, mutta toiveikkaan ja yritystä täynnä olevan tunnelman.

Näin historiasta ja maailman politiikasta kiinnostuneena ihmisenä Oslo toi mielenkiintoisen näkökulman historiallisiin tapahtumiin.

Näyttelijät tekevät ihan hyvää työtä pääosassa nähtävän Ruth Wilsonin johdolla, mutta tässä kohtaa on pakko nostaa se kuuluisa kissa pöydälle. Pelkästään jo se, että Norjan ulkoministeriön virkamiestä näyttelee englantilainen näyttelijä pilaa ainakin osan elokuvan ideasta.

Sama ongelma saa jatkumon siinä, että palestiinalaiset ja israelilaiset käyttävät elokuvassa käymissään keskinäisissä keskusteluissa englantia, kun oikeampi valinta taitaisi olla heprea tai arabia.

Tällaiset ”pienet” yksityiskohdat ovat aina olleet itselleni erittäin tärkeitä. Tämä saa aivan uuden merkityksen silloin, kun puhutaan elokuvasta, joka perustuu faktoihin.

Oslo on tällä hetkellä erittäin tärkeä ja merkityksellinen elokuva. Juuri tästä syystä olisin toivonut, että HBO olisi nähnyt hieman enemmän vaivaa noissa pienissä yksityiskohdissa.

Oslo on nyt katsottavissa HBO Nordicilla  

Trailer: HBO