Kategoriat
Amazon Prime Elokuvat Nyt Teatterissa Suoratoistopalvelut

Ensi-illassa tällä viikolla: Riz Ahmedin tähditämä Sound Of Metal

Ruben (Riz Ahmed) ja Lou (Olivia Cooke) matkustavat ympäri Amerikkaa keikkaillen loputtomalla kiertueellaan. Heidän musiikkinsa on kovaäänistä, vimmaista ja intohimoista. Erään keikan jälkeen Rubenin korvissa vinkuu.

Hänen kuulonsa huononee nopeasti. Uusi, järkyttävä tilanne saa Rubenin ahdistuksen partaalle. Menneisyyden paheet alkavat jälleen houkuttaa. Lou löytää Rubenille eristyksissä olevan hoitokodin, jota vetää omalaatuinen veteraani Joe (Paul Raci). Joen ankaran kurin alla alkaa Rubenin hiljainen tutkimusmatka omaan sisimpään. Rakkaus musiikkiin ja kaipuu aikaisempaan elämään pysyy vahvana Rubenin mielessä…

SOUND OF METAL on Riz Ahmedin ja Olivia Cooken tähdittämä vahva draama The Rider –elokuvan tuottajilta. Ohjaaja Darius Marder tunnetaan The Place Beyond the Pines –elokuvan käsikirjoittajana.

Tämä elokuva on omalla kohdallani hieman erikoinen tapaus. Toisaalta pidin siitä valtavasti, mutta tietyllä tavalla Sound Of Metal oli omaan makuuni joissain kohdin aivan liian hidas ja väsyttävä kokonaisuus.

SOUND OF METAL Courtesy of Amazon Studios

Tarinan keskiössä oleva pariskunta on ehdottomasti tämän elokuvan valopilkku. Sekä Riz Ahmed, että Olivia Cooke ovat löytäneet hahmojensa henkisen keskipisteen. Loun ja Rubenin suhde tuntuu ihan oikeasti aidolta.

Varsinkin Riz Ahmedin suoritus vetää hiljaiseksi- Hänen täytyy koota Rubenin hahmo monesta palasesta, eikä se varmasti ollut helppoa, mutta lopputulos saa katsojan haukkomaan henkeä. Ahmed onnistuu vakuuttamaan katsojan siitä, että Ruben on oikeasti kuuro.

Tässä vaikeassa tehtävässä Riz Ahmed saa upeaa tukea elokuvan äänisunnittelusta vastaavalta tiimiltä, johon kuuluivat suomalaiset Foley-äänityksen ammattilaiset Pietu Korhonen, Heikki Kossi ja Kari Vähäkuopus. Sound Of Metal palkittiin Oscarilla parhaasta äänityksestä ja leikkauksesta.

Kaikista hyvistä ja hienoista puolistaan huolimatta tämä elokuva ei kuulu omiin suosikkeihini, koska ajoittain sen seuraaminen oli todella väsyttävää puuhaa. Elokuvan tempo ja intensiivisyys vaihtelivat ajoittain aivan liikaa.

Tästäkin huolimatta kaikki tälle elokuvalle jaetut palkinnot ovat täysin ansaittuja.

Sound Of Metal sai virallisen ensi-iltansa tänään tiistaina, mutta sen on voinut katsoa jo pidemmän aikaa Amazon Primesta tai esimerkiksi Applen elokuvakaupan kautta.

Trailer: Amazon Prime Video