Kategoriat
Digitaaliset ensi-illat HBO Suoratoistopalvelut

Nyt HBO Nordicilla: Friends: The Reunion

Suosikki Frendimme ovat palanneet paikkaan, josta kaikki alkoi. Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer ja erikoisvieraat kohtaavat taas tässä tosielämän käsikirjoittamattomassa rakastamaamme sarjaa juhlistavassa jaksossa.

Kun kriitikko olen, niin olin hienosti ajatellut, että kirjoitan arvion tästä dokumentista, mutta kun katsoin sen, niin tajusin, että se on mahdotonta. Niinpä kirjoitan ajatukseni ja tuntoni tähän ”paperille”.

Silloin, kun Frendit tuli oikeasti telkkarista, olin ehkä hieman liian nuori ymmärtämään sitä. En vieläkään ole sarjan fani, mutta katson sitä nykyisin, kun haluan muistuttaa itseäni, että aikanaan tehtiin hyviä sarjoja.

Vaikka en olekaan suuri fani tämä dokkari sai kyyneleet virtaamaan, sillä nämä kuusi ihmistä ovat edelleen kuin yhtä suurta perhettä. Erikoisjakso on parhaimmillaan, kun vain nämä kuusi muistelevat menneitä KESKENÄÄN. Silloin dokkarissa on aitoa iloa, koska muistot tuntuvat todella henkilökohtaisilta ja koko kuusikko ottaa rennosti.

Kun mukaan tuli julkkiksia ja varsinkin, kun näyttelijät astuvat live-yleisön eteen, koko jutusta tulee melko teennäinen. Itse suhtaudun kitkerästi sellaisiin making of -dokkareihin, joihin on otettu yleisö mukaan, koska tilanteesta saattaa tulla turhan nihkeä, niin kävi tälläkin kertaa. Muutama julkkis tuotiin paikalle tyyliin ”oh look it`s Lady Gaga”. Näissä kohdissa koko homma meinasi mennä todella muoviseksi.

Parhaimmillaan erikoisjakso on silloin, kun tekijät ja näyttelijät kertovat ihan oikeasti sarjan tekemisestä ja sen taustoista.

Tämä dokumentti oli kuitenkin tehty rakkaudella, sen näki kaikesta. Jos olet Frendien fani, sinun täytyy nähdä tämä! Jos et ole koskaan nähnyt koko sarjaa, niin katso se kuitenkin. Sen jälkeen voit tsekata alkuperäisen klassikon.

Friends: The Reunion nyt HBO Nordicilla.

Teksti: Juho Kojima