Kategoriat
Elokuvat HBO Suoratoistopalvelut

Nyt HBO Maxilla: Clint Eastwoodin ohjaama ja tähdittämä Cry Macho

Warner Bros. Pictures tuo elokuvateattereihin ohjaaja-tuottaja Clint Eastwoodin tunteita herättävän draamaelokuvan Cry Macho.

Elokuvan päätähti on Eastwood, joka esittää Mike Miloa, menneen ajan rodeotähteä ja hevosten kasvattajaa. Mike ottaa vuonna 1979 vastaan työn entiseltä pomoltaan ja lähtee hakemaan tämän nuorta poikaa takaisin kotiin Meksikosta. Paluumatkallaan Teksasiin yllättävä kaksikko joutuu haastaviin tilanteisiin, joiden aikana maailmaa nähnyt väsynyt hevosmies löytää yllättäviä uusia tuttavuuksia ja oman sisäisen rauhansa.

Noin Warner kehuu Eastwoodin tuotosta. Tuo kuvaus saa leffan kuulostamaan todella houkuttelevalta. Totuus on omasta mielestäni kuitenkin hieman erilainen. Kyseessä on alempaa keskitasoa oleva nykyajan länkkäri, joka ei toimisi ilman nuorta Eduardo Minettiä, joka nähdään Rafaelin roolissa.

Ikävä kyllä Eastwood ei ole enää kovinkaan hyvässä vedossa. Näin on todella ikävä sanoa, koska olen aina fanittanut hänen elokuviaan. Nythän puhutaan herranen aika Dirty Harrysta ja Sergio Leonen länkkäreiden tähdestä, mutta nyt alkaa näyttää siltä, että jonkun olisi aika ehdottaa Clintille pysyviä eläkepäiviä. Sen verran väsyneen oloista hänen tekemisensä tässä elokuvassa oli.

Sama ongelma oli nähtävissä jo elokuvassa The Mule, jossa näkyi jo selvästi, että ikä painaa miestä.

Kuten jo edellä kirjoitin, niin nuori Minetti oli tämän leffan pelastus, suorastaan kultakimpale. Hän pystyi sanailemaan Clint Eastwoodin kanssa täysin tasavertaisesti. Minetti pelasti muutaman kohtauksen, joissa Eastwoodin tekeminen ei ollut kovinkaan terävää.

Trailer: Leffat

Teksti: Juho Kojima