Kategoriat
Elokuvat Nyt Teatterissa

Nyt ensi-illassa: Love and Thunder

Marvel Studiosin Thor: Love and Thunder lähettää ukkosenjumalan (Chris Hemsworth) aivan uudenlaiselle matkalle – etsimään sisäistä rauhaa. Mutta Thorin eläkepäivät katkeavat tylysti, kun kuvaan astuu galaktinen tappaja nimeltä Gorr the God Butcher (Christian Bale), joka haluaa teurastaa kaikki jumalat.

Thor käy taistoon värväämällä avukseen Valkyrien (Tessa Thompson), Korgin (Taika Waititi) ja ex-tyttöystävänsä Jane Fosterin (Natalie Portman), joka – Thorin suureksi hämmästykseksi – osaa käyttää hänen taikavasaraansa Mjölniriä Mighty Thorin hahmossa. Yhdessä he suuntaavat kohti hurjaa kosmista seikkailua selvittääkseen syyn siihen, miksi Gorr janoaa kostoa, ja pysäyttääkseen hänet, ennen kuin on liian myöhäistä. Taika Waititin (“Thor: Ragnarök”, “Jojo Rabbit”) ohjaama ja Kevin Feigen ja Brad Winderbaumin tuottama elokuva “Thor: Love and Thunder” saa maailmanensi-iltansa tänään keskiviikkona.

Tätä elokuvaa oli mukava katsella, sillä se oli hauska, mutta samalla se oli täynnä vahvaa draamaa. Siitä puuttuivat Marvelin elokuvista tutut joukkomätkinnät, mikä oli virkistävää kuin raikas kevättuuli. Olin suorastaan liikuttuneen onnellinen siitä, että saamme yleisönä viettää vielä hetkisen alkuperäisen Avengerin kanssa, sillä tähän ryhmään liittyvät leffat Marvel todellakin osaa tehdä.

Hemsworth todellakin nauttii roolistaan, sen näkee kaikesta. Väitän ihan näin omana mielipiteenäni, että tämä loistava herrasmies on yksi parhaista Marvelin löytämistä näyttelijöistä. Chris Hemsworth on täynnä aivan erityistä valovoimaa ja karismaa, jollaista ei moneltakaan löydy.

Tämän elokuvan ehdoton kantava voima on Thorin ja Janen välinen suhde ja yhteys. Tämän kaksikon väliset kohtaukset ovat hellyttävän aitoja. Tuntui ja näytti ihan oikeasti siltä, että Portman ja Hemsworth pitävät toisistaan. Tämän kaksikon välillä olevaa kemiaa on nimittäin hiukan vaikeaa feikata.

Natalie Portman as The Mighty Thor in Marvel Studios’ THOR: LOVE AND THUNDER. Photo by Jasin Boland. ©Marvel Studios 2022. All Rights Reserved.

En ole koskaan lukenut Marvelin sarjakuvia. Yritetty on, vaan ei toiminut, joten en tiennyt mitään Mighty Thorista. Täytyy sanoa, että Portmanin suoritus pääsi yllättämään todella positiivisesti. Jane yllättää Thorin täydellisesti saapumalla paikalle uudessa roolissaan. Mighty Thorin hahmoon liittyy tässä elokuvassa suuri tragedia, joka todistaa, että edes supersankarit eivät ole turvassa tosielämän haasteilta. Pyyhin leffan lopussa ahkerasti kyyneleitä, koska ohjaaja Taika Waititi osaa vetää juuri oikeista naruista.

Christian Bale as Gorr in Marvel Studios’ THOR: LOVE AND THUNDER. Photo courtesy of Marvel Studios. ©Marvel Studios 2022. All Rights Reserved.

Sitten vielä Gorr ja erityisesti Bale. Olen aiemminkin valitellut, sitä, että Marvelin konnat ja pahikset ovat heikkoja, niin tälläkin kertaa. Christian Bale on todella hyvä näyttelijä, mutta nyt rooli oli heikko. Jos Gorrin piti olla pelottava, niin metsään meni, sillä hahmo oli lähinnä väsyttävän tylsä. Hänen taustalleen yritettiin rakentaa painavaa draamaa, mutta ainakaan minun kohdallani se ei toiminut.

Thor: Love and Thunder on melko kepeää, mutta samalla toimivaa viihdettä, ei vähempää, eikä enempää. Se on Marvelin leffojen joukossa ylempää keskitasoa. Popparit ja limu maistuvat varmasti.

Trailer: Disney Suomi

Teksti: Juho Kojima