Kategoriat
Uncategorized

NIGHT VISIONS -FESTIVAALIN AVAJAISELOKUVAN NÄYTÖS JÄRJESTETÄÄN KESKIVIIKKONA 18.8., VAIKKA FESTIVAALI SIIRTYY JÄLLEEN

Night Visions -elokuvafestivaalin avajaisnäytös järjestetään Helsingissä erikoisjärjestelyin keskiviikkona 18. elokuuta 2021. Venetsian elokuvajuhlilla palkittu tieteisdystopia New Order (Meksiko/Ranska 2020, ohj. Michel Franco) esitetään elokuvateatteri Kinopalatsin useammassa näytössalissa samanaikaisesti. Tällä tavoin katsomiskokemus pystytään tarjoamaan lippunsa jo hankkineelle yleisölle noudattaen niitä elokuvateatterialan elinkeinorajoitustoimenpiteitä, jotka tällä hetkellä ovat voimassa pääkaupunkiseudulla.

18.-21. elokuuta 2021 järjestettäväksi kaavaillun Night Visions -festivaalin muut elokuvanäytökset sen sijaan siirtyvät eteenpäin. Uutta ajankohtaa on ei pystytä ilmoittamaan ennen kuin Etelä-Suomen aluehallintoviraston seuraavat kulttuurialan elinkeinoihin kohdennetut rajoitusmääräykset julkistetaan.

”Sitoutuminen useamman elokuvan erikoisnäytöksen järjestämiseen edes viikon kuluttua tästä hetkestä on ikävä kyllä mahdotonta. Kun emme voi ennustaa, montako omalla paikallaan istuvaa katsojaa mihinkin näytössaliin saa pääkaupunkiseudulla viikon kuluttua päästää ja minkälaisilla erikoisehdoilla, useamman elokuvaesityksen kokonaisuutta ei kerta kaikkiaan pysty aikatauluttamaan juuri nyt”, toteaa festivaalijohtaja Mikko Aromaa.

Alun perin marraskuussa 2020 järjestettäväksi kaavailtua Night Visions -elokuvafestivaalia on tätä ennen jouduttu siirtämään kuusi kertaa. Kun tapahtumaa siirrettiin ensimmäisen kerran lähes yhdeksän kuukautta sitten, Etelä-Suomen aluehallintoviraston elokuvateatteritoimijoihin kohdentamat kokoontumisrajoitukset julkistettiin vain viisi päivää ennen tapahtuman alkua ja ne astuivat voimaan kolme päivää päätöksen julkistamisen jälkeen.

”Onneksi pystymme tarjoamaan nyt edes tämän yhden maistiaisen tapahtuman elokuvatarjonnasta näillä erikoisjärjestelyillä. Tärkeintä on, että pääsemme näin palvelemaan edes ennakkolippunsa ostaneita katsojia, joista suurin osa on hankkinut ne jo viime vuoden marraskuussa”, festivaalijohtaja Aromaa muistuttaa. ”Meidän on tällä hetkellä tulkittava myös ensi keskiviikon erikoisnäytös täysin loppuunmyydyksi. Tältä osin tilanne voi vielä muuttua, kun mahdollisista uusista rajoituksista ja niiden voimaanastumisen aikataulusta tiedetään lisää.”

Night Visions -elokuvatapahtuman nyt siirtyvien näytösten uudesta aikataulusta tiedotetaan mahdollisimman pian sen jälkeen, kun elokuvateatterielinkeinoon kohdennetuista rajoitustoimenpiteistä julkistetaan tarkempia tietoja.

Erikoisnäytös elokuvasta New Order (Night Visions -avajaiselokuva) keskiviikona 18. elokuuta 2021 klo 19.00 Helsingin elokuvateatteri Kinopalatsin usemmassa salissa. Muiden Night Visions -festivaalinäytösten uudesta aikataulusta tiedotetaan myöhemmin.

Teksti: Night Visions