Kategoriat
Disney+ Suoratoistopalvelut

Esittelyssä Marvelin uusi animaatiosarja What if…?

Marvelin ystävät saavat jälleen makeaa mahan täydeltä, kun studion tuottama What if…? animaatiosarja saa ensi-iltansa Disney+ -palvelussa huomenna.

Kyseessä on sarja, jossa tunnettujen hahmojen kohtaloita ja urotekoja kirjoitetaan uusiksi.

Huomenna julkaistavassa avausjaksossa agentti Carterin ja Steve Rogersin kohtalot käännetään päälaelleen, kun superseerumin saakin Carter eikä Rogers.

Sarjan idea on kyllä ihan mielenkiintoinen, mutta samalla se tuntuu hieman turhalta. Luulen, että yksi tarkoitus on muistuttaa faneja siitä, että vanhat sankarimme ovat vielä olemassa, mutta samalla täytyy kyllä ihmetellä, että oliko nyt aivan pakko sotkea jo muutenkin sekavia juonikuvioita.

Olen ennenkin jankuttanut samasta asiasta, koska MCU:n tapahtumat ja käänteet ovat olleet mielestäni jo pidempään melkoisen vaikeaselkoisia. Todellisille faneille What if…? on kuin karkkipäivä, mutta itse alan olla pikkuhiljaa huolissani katsojista, jotka vasta nyt löytävät Marvelin ihmeellisen maailman. Eri näkökulmia tuon mahtavan ja monisyisen universumin tapahtumiin alkaa olla tarjolla niin paljon, että heikompaa huimaa.

Kuva: @Marvel Studios 2021. All rights reserved.

Uuden sarjan parhaita puolia on ehdottomasti se, että tunnettujen sankareiden ja roistojen alkuperäiset näyttelijät kuullaan tutuissa rooleissaan. Mukana ovat esimerkiksi Chadwick Boseman, Sebastian Stan, Hayley Atwell ja Samuel L. Jackson.

Ehkä uuden sarjan yksi tarkoitus on tuoda Marvelin maailmaa vielä nykyistäkin lähemmäksi lapsia, mene ja tiedä. Ainakin se tarjoaa hyvän alustan lelujen myyntiin ja markkinointiin.

Yksi asia, joka minua hieman mietityttää/arveluttaa on, että milloin kuluttajat ja katsojat alkavat väsyä jatkuvasti ilmestyviin Marvelin uutuuksiin. Mielestäni kysymys on perusteltu, koska kyseisen studion viimeisimmät tuotokset eivät ole olleet niin kummoisia. Mutta ainakin Disney+ kiittää, kun Marvelin koneisto työntää palveluun uutta sisältöä.

What If…? ssa ensi-iltansa 11.8.

Trailer: Marvel Entertainment

Teksti: Juho Kojima