Kategoriat
Elokuvat Netflix Suoratoistopalvelut

News of the world on nuoren Helena Zengelin juhlaa

Yhdysvaltain sisällissodan veteraani kapteeni Kyle Kidd (Tom Hanks) kulkee kaupungista toiseen lukemassa sanomalehtiä, koska sisällissodan jälkeen Yhdysvalloissa oli paljon ihmisiä, jotka eivät osanneet lukea. Eräänä päivänä Kidd kohtaa Johannan (Helena Zengel) tytön, jonka vanhemmat ovat kuolleet. Johanna on elänyt intiaanien kanssa, mutta nyt Kidd ottaa tehtäväkseen Johannan saattamisen sukulaistensa luo. Tehtävä ei kuitenkaan ole helppo, sillä Johanna itse ei haluaisi palata. Kaksikko kuitenkin ystävystyy matkansa aikana, ja yhdessä he yrittävät selviytyä kohtaamistaan haasteista ja vaaroista.

News of the world on Paul Greengrassin ohjaama ja käsikirjoittama elokuva. Kyseessä on todella hyvä länkkäri. Greengrass tunnetaan ohjaajana, jonka elokuvat pakottavat katsojan ajattelemaan. News of the world jatkaa tuota perinnettä todella hienolla tavalla. Jos olet toimintalänkkäreiden ystävä, niin tämä leffa ei ehkä sovi makuusi, sillä tarinan vetovoima perustuu lähinnä tunnelmaan, ja näyttelijöiden suorituksiin. Tässä elokuvassa on muutamia kohtauksia, jotka ovat suorastaan väsyttävän hitaita, ja mielenkiintoni meinasikin lopahtaa täysin, mutta Hanksin ja Zengelin upeat suoritukset vetivät mukaansa kerta toisensa jälkeen.

Kuva elokuvasta News of the world.

Hanks ja Greengrass tekivät yhdessä vuonna 2013 ilmestyneen elokuvan Captain Phillips. Tälläkin kertaa kaksikon yhteistyö sujui ilmeisen saumattomasti, sillä Tom Hanks vaikutti suorastaan rennolta Kiddin roolissa. Itselläni oli kuitenkin News of the worldin kohdalla yllättävä ongelma, sillä nyt kävi niin, että Hanks ei oikein sulautunut rooliinsa, vaan oli koko ajan Tom Hanks.

News of the worldin ehdoton tähti oli Helena Zengel. Tämä nuori tyttö varasti koko shown. Hänen eleetön, mutta samalla todella vahva suorituksensa jätti välillä Tom Hanksin täysin varjoonsa. Näiden kahden näyttelijän välille muodostuva erittäin vahva side suorastaan kannattelee koko elokuvaa. Ilman Zengeliä News of the world ei toimisi.

Trailer: Netflix

Teksti: Juho Kojima