Kategoriat
Digitaaliset ensi-illat Elokuvat Netflix Suoratoistopalvelut

Netflix tarjoaa: Chicken Run: Dawn of the Nugget

Muistatko vielä elokuvan nimeltä Chicken Run? Nyt Aardman Studios on tehnyt tarinalle jatko-osan Chicken Run: Dawn of the Nugget. Rocky ja Ginger johtavat edellisestä elokuvasta tuttujen hahmojen yhdyskuntaa, joka asustelee turvallisesti vehreällä saarella, joka tarjoaa mahdollisuudet hyvään ja rauhalliseen elämään. Rockyn ja Gingerin tytär Molly haluaa hylätä tutun ja turvallisen ympäristön ja tutkia ympäröivää maailmaa.

Vanhempiensa kauhuksi Molly näkee erään kanatarhan mainoksilla varustetun auton ja saa idean lähteä tutkimaan asiaa tarkemmin. Rocky ja Ginger kokoavat joukkonsa vaativaa pelastustehtävää varten. Yllättäen joukko törmääkin tuttuun vastustajaan, kun he hyökkäävät tarhaan.

Elokuvan on ohjannut Sam Fell. Nugettien tarina on täynnä viittauksia legendaariseen edeltäjäänsä. Kerronta on kepeää ja vauhdikasta. Tarinan hahmot ovat hauskoja. Tällä kertaa elokuvan maailma on laajempi kuin ensimmäisessä filmissä.

Kuva: Netflix.

Aardmanissa on todellakin keskitytty ympäristöjen rakentamiseen ja yksityiskohtien hiomiseen. Kaikesta näkee, että elokuvan tekemiseen käytetty tekniikka on ottanut valtavan harppauksen eteenpäin, sillä lopputuloksena syntynyt kokonaisuus on suorastaan henkeäsalpaavan upea. Kaiken lisäksi ympäristö oli ripoteltu täyteen muistoja ensimmäisestä elokuvasta.

Tietyllä tavalla tuossa paljastuu myös tämän elokuvan suurin ongelma. Se nojaa liikaa edeltäjäänsä. Molly on kuin kopio äidistään, joka halusi tutkia kaikkea, eikä nuori Ginger tyytynyt valmiisiin selityksiin. Tämän uuden elokuvan loppuratkaisu muistuttaa esikuvaansa hieman liikaa, vaikka mausteita ja vivahteita onkin muutettu.

Eräs seikka, joka nakertaa kokonaisuutta on se, että Rockyn ääninäyttelijä vaihtui Mel Gibsonista Zachary Leviksi. Onhan Levi ihan hyvä, mutta ei hän pystynyt Gibsonin karismaa korvaamaan. Hänen suorituksensa on sitä tyyppiä, joka unohtuu todella nopeasti.

Elokuvan voi katsoa, vaikka heti Netflixistä.

Tähdet: ***

Teksti: Juho Kojima