Kategoriat
Netflix Suoratoistopalvelut

Netflix ja Russon veljekset ovat tuottaneet vaikuttavan sotaelokuvan

Kun ISISIN taistelijat ottavat irakilaisen Mosulin kaupungin haltuunsa, pieni ryhmä sotilaita ja poliiseja nousee vastarintaan. Netflixin tuottama vahva draama kertoo koskettavalla tavalla siitä, miten pieni, mutta päättäväinen joukko puolustaa kaupunkiaan ja perheitään yhteisen vihollisen edessä. Elokuvan ovat tuottaneet Marvelin puolelta tutut Russon veljekset, ja ohjauksesta vastaa Matthew Michael Carnahan.

En nykyisin kovin helposti kehu elokuvia, mutta nyt on pakko. Mosul on yksi kaikkien aikojen parhaista sotaelokuvista, jonka olen nähnyt. Syy tähän on erittäin yksinkertainen, vaikka Mosulin tuotannossa on ollut mukana amerikkalaisia, niin sen ei ole annettu näkyä lopputuloksessa. Mukana ei ole yhtään turhaa räjähdystä, eikä tekaistuja sankareita. Tarina kertoo tavallisista miehistä, jotka taistelevat omaistensa ja kotiensa puolesta.

Yksi tärkeä osa-alue elokuvassa onkin hiljaisuus, joka välillä valtaa tilan. Sodassakin on suvanteita, ja Mosulin tekijät ansaitsevat kiitokset siitä, että tälle tärkeälle elementille on annettu tilaa ja aikaa.

Kaikki Mosulissa nähtävät näyttelijät tekevät todella hienoa jälkeä. Varsinkin yksikön komentaja Majuri Jasem on vaikuttava ja arvovaltainen hahmo. Tottelisin ainakin itse kaikkia Jasemin antamia käskyjä. Tämän rauhallisen, mutta tappavan hahmon takaa löytyy näyttelijä Suhail Dabbach.

Jokaisen tulisi nähdä tämä upea sotaelokuva. Mosulin voi katsoa Netflix suoratoistopalvelussa.

Trailer: Netflix

Teksti: Juho Kojima

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *