Kategoriat
Elokuvat Nelonen TV

Nelosen Illan elokuvana nähdään Jack Ryan: Shadow Recruit

Uusien Star Trek -elokuvien tähti Chris Pine on vauhdikkaan toimintatrillerin pääosassa Afganistanin sodasta palannut Jack Ryan, jonka CIA värvää palvelukseensa ja peitetehtäviin finanssimaailman ytimeen Wall Streetille. Pian hän pääsee jyvälle valtavasta terrorijuonesta, jota kehitellään Moskovassa. Tom Clancyn hahmoihin perustuvan tarinan on ohjannut näyttelijänäkin tunnettu Kenneth Branagh, joka muistetaan myös supersankarihitin Thorin ohjaajana

Tämän leffan piti aloittaa uusi Jack Ryan-elokuvien sarja, mutta toisin kävi. Shadow Recruitin näyttelijät ja muut tekijät ovat todella nimekästä sakkia, mutta tällä kertaa toteutus ontui pahemman kerran. Oma mielipiteeni on, että elokuvasta puuttui melkein kokonaan kirjailija Tom Clancyn luoma henki ja tunnelma, joka hakee vertaistaan.

Toinen ongelma on itse Chris Pine. Hän astui yksinkertaisesti liian isoihin saappaisiin. Tietenkään Pinen tehtävä ei ollut todellakaan helppo, kun otetaan huomioon, että Jack Ryanin roolissa elokuvien puolella on nähty aiemmin kaksi todellista legendaa Harrison Ford ja Alec Baldwin.

Jack Ryan: Shadow Recruit tänään Nelosella kello 21:00.

Trailer: Movieclips trailers

Teksti: Juho Kojima