Kategoriat
Elokuvat TV

Tänään Nelosella: Indiana Jones jahtaa aarteita natsit kintereillään

Legendaarinen Indiana Jones -seikkailujen sarja käynnistyy suurelokuvalla, joka huomioitiin kahdeksalla Oscar-ehdokkuudella ja palkittiin neljällä Oscarilla. Huima tarina kuljettaa seikkailija-arkeologi Indiana Jonesia (Harrison Ford) ympäri maailman toinen toistaan yllätyksellisempiin haasteisiin tutkimusmatkalla, jonka päämääränä on myyttisen liitonarkin löytäminen. George ”Tähtien sota” Lucas on ollut mukana kirjoittamassa Steven Spielbergin ohjausta.

Kadonneen aarteen metsästäjät ei ole pelkästään kuuluisan trilogian ensimmäinen osa, vaan uskallan väittää, että se on nykyaikaisen seikkailuelokuvan esikuva. Siinä yhdistyvät jännitys, romantiikka, toiminta ja historia tavalla, jota monet ovat yrittäneet jäljitellä.

Harrison Ford tekee uskomattoman hienoa työtä Indiana Jonesin roolissa. Hänen suorasukainen tyylinsä sopii elokuvaan ja koko trilogiaan todella hyvin. Fordin taito siirtyä dramaattisesta kohtauksesta suoraan komedian puolelle hakee vertaistaan. Olen TODELLA suuri Tähtien sodan suuri ystävä, mutta on pakko myöntää, että Ford tekee uransa parhaan suorituksensa Indianan hatussa, nahkatakissa viuhuva piiska vyöllään.

Tässä elokuvassa todella tärkeään osaan nousee myös Karen Allen, joka luo Jonesin tyttöystävästä Marionista todella voimakkaan hahmon, joka ei anna Indylle yhtään siimaa, eikä myöskään kaipaa tämän apua. Allen tullaan varmasti aina muistamaan juuri tästä roolistaan.

Olen aivan varma, ettei Indiana Jonesista olisi tullut niin suurta hittiä ilman legendaarisen John Williamsin säveltämää musiikkia, joka nousee laadullisesti samalle tasolle Tähtien sodan kanssa. Williamsin musiikista on todettu monesti, että sen tunnistaa jo muutamasta tahdista, se todellakin pitää paikkansa.

Kadonneen aarteen metsästäjät on elokuva, joka jokaisen pitäisi nähdä ainakin kerran. Se nähdään tänään Nelosella kello 22.40 alkaen.

Trailer: Movieclips Classic Trailers