Kategoriat
Elokuvat Nyt Teatterissa

Esittelyssä Minari

Oscar-voittaja, Golden Globe-palkittu Minari on herkkä kuvaus juurtumisesta. Elokuva kertoo korealaissyntyisestä perheestä, joka muuttaa Arkansasin maaseudulle etsimään omaa amerikkalaista unelmaansa.

Perheen elämä mullistuu, kun ovela, pahasuinen mutta rakastava isoäiti (Oscar-voittaja YuhJung Youn – Paras naissivuosa) saapuu entisestä kotimaasta asumaan heidän luokseen. Uusi elämä karulla seudulla on täynnä vastoinkäymisiä, mutta Minari näyttää, millaista voimaa ja sikeyttä perheessä voi olla, sekä sen, mitä koti todella tarkoittaa.

Minari on niitä elokuvia, joista yritän todella pitää, mutta ei oikein nykäise. Yin perheen tarina on todella lämminhenkinen, siitä kuitenkin puuttuu se jokin, joka saisi minut innostumaan tarinasta oikein kunnolla. Luulen, että kohdallani kyse on siitä, että kerronnan tahti on melko hidas. Olisin kaivannut hieman lisää energiaa.

Minari_prores_01_09_04_21.Still710 Yuh-jung Youn Director Lee Isaac Chung Credit: Courtesy of A24

Minarin kivijalka on ehdottomasti perheen isoäidin roolissa nähtävä Yuh-Jung Youn. Niissä kohtauksissa, joissa hän esiintyi, oli tuota kaipaamaani energiaa ja aitoutta.

Minari on juuri sellainen elokuva, joka vetoaa palkintoraateihin. koska siinä on yhteiskunnallinen sanoma. Kokonaan toinen kysymys on, vetoaako se tavalliseen elokuvayleisöön. Oma arvioni on, että ilman tekijöiden saamia palkintoja Minari jäisi melko vähälle huomiolle esimerkiksi täällä Suomessa, koska sen aihe on monelle meistä melko kaukainen.

Minari saapui ensi-iltaan 7.5.

Trailer: Scanbox Entertainment Finland

Teksti: Juho Kojima