Kategoriat
Netflix Suoratoistopalvelut

Millaista oli työskennellä Nasan lennonjohdossa

Mission control: The unsung heroes of Apollo on hieno dokumentti ihmisistä, jotka työskentelivät Nasan lennonjohdossa Apollo-kuulentojen aikana.

Dokumentissa käydään läpi kuuohjelman tärkeimmät tapahtumat. Yleensä ääneen pääsevät pelkästään astronautit, mutta tällä kertaa pääroolin saavatkin Houstonin lennonjohdossa istuneet insinöörit. Heidän kertomuksiensa kautta katsojalle avautuu aivan uusi rasvaisen roskaruoan ja tupakansavun täyttämä maailma, jossa nuoret miehet tekivät päätöksiä, jotka vaikuttivat koko maailman historiaan.

Dokumentista käy hyvin ilmi, kuinka vaikeaa ja vaativaa Apollon lennonjohdossa työskentely oli. Tilanteet tulivat eteen nopeasti, ja ne piti pystyä ratkaisemaan nopeasti, rauhallisesti ja virheettömästi. Paineita riitti, mutta niistä lennonjohtajat selvisivät ammattitaitonsa ja hyvän yhteishengen avulla.

Jos vain voit, niin katso tämä ohjelma ilman tekstitystä. Ensimmäisen kerran joudun toteamaan, että suomentaja ei ollut tehtäviensä tasalla. Dokumentissa esille tulevat tekniset ilmaisut oli käännetty pääasiassa täysin väärin.

Tämä upea dokumentti löytyy Netflixistä.

Teksti: Juho Kojima