Kategoriat
Disney+ Suoratoistopalvelut

Lucasfilmin uutuus The Bad Batch vaikuttaa mielenkiintoiselta tuttavuudelta

Star Wars: The Bad Batch on Lucasfilmin uusin animaatiosarja, joka sijoittuu kloonisotien loppuhetkiin. Tarinan keskiössä on viiden kloonisotilaan muodostama erikoisyksikkö Clone Force 99.

Tämä viisikko onkin hieman erilainen kuin Kaminolla tuotetut muut kloonit. Heidän käyttäytymistään säätelevät sirut eivät toimi, joten joukko ei tottele sokeasti, kun keisari antaa nyt jo Tähtien sodan fanien keskuudessa legendaksi nousseen käsky-66 komennon. Tästä alkaa tapahtumasarja, joka johdattaa Bad Batchin sotilaat amiraali Tarkinin eteen.

Yksikkö kohtaa myös salaperäisen Omegan. Tämä nuori tyttö haluaisi auttaa sotilaita, mutta Ramboilta näyttävät kovikset suhtautuvat häneen epäillen.

Bad Batch lempinimeä kantava yksikkö on minulle täysin uusi tuttavuus, mutta alku vaikuttaa siltä, että tämä uusi sarja voi olla ihan toimiva. Ihailen sitä, että Clone Wars-sarjasta tuttu maailma ja tunnelma on säilytetty. En ole koskaan päässyt Clone Warsin sisään. Olen aina pitänyt sarjaa hieman liian lapsellisena, mutta The Bad Batch tuntuu olevan aikuismaisempi. Huumoriakin on todella paljon, mutta jotenkin tuntuu, että enää ei leikitä lasten hiekkalaatikolla, vaan nyt on päästy aikuisten pöytään.

Kuva: ©2021 Lucasfilm Ltd. All Rights reserved.

Oikeastaan ainoa pikkujuttu, josta voisi hieman urputtaa Lucasfilmin suuntaan on se, että tämäkään sarja ei laajenna Tähtien sodan maailmaa tarpeeksi, vaan jälleen kerran juoni keskittyy jo monta kertaa käsiteltyihin tapahtumiin. Tälläkin kertaa ainoa muutos näyttää olevan näkökulman vaihtuminen. Lucasfilm tuntuu toimivan yhtä varmasti ja turvallisesti kuin Linnanmäen vanha karuselli.

Monelle fanille entuudestaan tuttu Dee Bradley Baker lainaa monipuolista ääntään jälleen kaukaisen galaksin hahmojen käyttöön. Nyt häntä kuullaan ainakin Bad Batchin kloonien ääninä. Täytyy kyllä todeta, että Baker on varsinainen äänivelho.

Yllätyin, kun huomasin, että Lucasfilmin animaatioguru Dave Filoni tuntuu olevan lähes sivuroolissa tässä projektissa, vaikka hänet onkin merkitty yhdeksi sarjan vastaavaksi tuottajaksi. Hänen nimeään ei nimittäin löydy (ainakaan vielä) käsikirjoittajien tai ohjaajien joukosta.

Star Wars: The Bad Batchin ensimmäinen jakso löytyy nyt Disney+ -palvelusta.

Trailer: Star Wars YouTube Channel

Teksti: Juho Kojima