Kategoriat
Elokuvat Nyt Teatterissa

Esittelyssä Lupaava nuori nainen

Kaikkien mielestä Cassie (Carey Mulligan) oli erittäin lupaava nuori nainen, kunnes tapahtui jotain, mikä romutti hänen tulevaisuutensa. Mikään Cassien elämässä ei ole sitä miltä näyttää. Hän on huippuälykäs, taiturimaisen ovela ja viettää öisin salaista kaksoiselämää. Eräs yllättävä kohtaaminen tarjoaa Cassielle mahdollisuuden oikaista menneisyyden vääryydet.

Kutkuttava trilleri Lupaava nuori nainen on herkullinen ja tuore kuvaus kostosta. Oscar-palkitusta käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa huikean lahjakas Emerald Fennell, joka on toiminut mm. Killing Eve -sarjan showrunnerina ja näytellyt The Crown ja Hakekaa kätilö! -sarjoissa. Lupaava nuori nainen on hänen ensimmäinen pitkä elokuvansa.

Näin Finnkino kuvailee tänä perjantaina ensi-iltaan tulevaa leffaa. Tiedän, että elokuva on saavuttanut kriitikoiden keskuudessa melkoisen suosion, mutta itse en kuulu ihailijoiden joukkoon. Tästäkin huolimatta on todettava, että Carey Mulligan olisi ansainnut suorituksestaan Oscarin.

Carey Mulligan stars as ”Cassie” in director Emerald Fennell’s PROMISING YOUNG WOMAN, a Focus Features release. Credit: Merie Weismiller Wallace / Focus Features.

Mulligan on kuin luotu Cassien rooliin. Lääkiksessä flopannut Cassie on sekä hurmaava että kylmäverisen laskelmoiva nainen, joka kietoo miehet pikkusormensa ympärille tuosta vain. Mulligan kietoo katsojankin pauloihinsa lähes huumaavalla tavalla.  

Päätähden loistavasta suorituksesta huolimatta elokuvassa on hieman liikaa elementtejä, jotka jättivät minut kylmäksi. Olin todella yllättynyt, kun Fennell voitti parhaan alkuperäiskäsikirjoituksen Oscarin. Käsikirjoitus kylläkin sisältää muutamia ihan onnistuneita sanaleikkejä, mutta ei se mielestäni riitä Oscariin.

Olen kirjoittanut urani aikana muutamasta elokuvasta, että ne on tehty Oscarin kiilto silmissä. Ikävä kyllä Lupaava nuori nainen tipahtaa tuohon kategoriaan, Uskallan ennustaa, että tämä leffa vaipuu unholaan muutamassa vuodessa.

Elokuva saa Suomen ensi-iltansa perjantaina 7.5.

Trailer: Universal Movies Finland

Teksti: Juho Kojima