Kategoriat
Ava Elokuvat MTV TV

Lähde aikamatkalle Marty Mcflyn kanssa

Steven Spielbergin tuottamassa menestyselokuvassa nokkela teinipoika Marty McFly (Michael J. Fox) joutuu keksijäystävänsä kehittämässä aikakoneautossa vuoteen 1955 – keskelle omien vanhempiensa nuoruusvuosia ja rakkaustarinaa. Tieteiskomedia poiki kaksi jatko-osaa. Ohjauksesta vastaa Robert Zemeckis, ja pääosissa nähdään Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Lea Thompson, Crispin Glover ja Thomas F. Wilson.

Yksi kaikkien aikojen parhaista komedioista. Elokuvan idea on hauskuudessaan omassa sarjassaan. Vaikka kyseessä onkin todella kepeä leffa, niin se on tehty lähes pikkutarkasti. Jokainen yksityiskohtakin on mietitty loppuun asti. En ole tieteen asiantuntija, joten en tiedä pitääkö yksikään elokuvassa esitetty aikamatkailuun liittyvä teoria paikkaansa, mutta se ei menoa haittaa!

Parasta tässä elokuvassa on Martyn ja Emmett Brownin (Christopher Lloyd) välinen ystävyys. Se onkin tarinan kantava voima, Lloydin ja Foxin persoonat täydentävät toisiaan hienosti. Mutta kaikki olisi voinut olla toisin, sillä alun perin Eric Stoltzin piti esiintyä Martyn roolissa. Stoltz ehti aloittaa kuvauksetkin, mutta hänen tyylinsä esiintyä ei sopinutkaan elokuvaan, niinpä rooliin vaihdettiin Fox.

Elokuvan tekemiseen liittyy toinenkin outous, kun Martyn isää näytellyt Crispin Glover ei pitänyt elokuvan lopusta siinä määrin, että hänet korvattiin toisella näyttelijällä trilogian toisessa osassa. Noh eihän siinä mitään, mutta studio yritti peittää vaihdoksen. Korvaavan näyttelijän omat kasvot piilotettiin naamarin taakse. Studio joutui vaikeuksiin, kun paljastui, että naamari olikin tehty Gloverin kasvoista otetusta muotista, eikä Glover tiennyt asiasta mitään. Asia eteni aina oikeuteen asti, jossa Glover voitti jutun.

Paluu tulevaisuuteen tänään Subilla kello 21:00.

Trailer: Movieclips Classic Trailers

Teksti: Juho Kojima