Kategoriat
Disney+ Suoratoistopalvelut

Kommentti: The Book of Boba Fettin ongelmat

Minun oli tarkoitus kirjoittaa arvostelu Boba Fettin uusista jaksoista, mutta taidankin kirjoittaa ”kommentin” siitä, miten sarja on toteutettu.

Melkein kaikki Tähtien sodan ystävät tuntuvat olevan samaa mieltä siitä, että The Mandalorian oli parasta, mitä kaukaisessa galaksissa on tapahtunut pitkiin aikoihin. Kun faneille selvisi, että Boba Fett saisi oman sarjansa, yleinen riemastus leimahti valloilleen.

Uuden sarjan vastaanotto on kuitenkin omasta mielestäni ollut melkoisen laimeaa. Itse innostuin uutuudesta oikein kunnolla, mutta nyt kun sarja on edennyt neljänteen osaansa, niin minunkin on pakko myöntää, että ihan kaikki ei ole mennyt nappiin. Sarjan rakenne on mielestäni ihmeellisen epätasainen.

Täytyy kuitenkin todeta, että näyttelijät tekevät hyvää työtä. Ongelma löytyykin sarjan juonen suunnittelusta ja toteutuksesta.

The Book of Boba Fettin taustalta löytyykin Jon Favreaun ja Dave Filonin muodostama tuttu ja turvallinen kaksikko. Heidät on opittu tuntemaan tehokaksikkona, jonka tuotokset ovat aina parasta A-luokkaa.

Alkaa kuitenkin näyttää siltä, että nyt tuli ainakin jonkinlainen huti.

Kuva: Lucasfilm/Disney+.

Sarjassa kuljetetaan periaatteessa kahta rinnakkaista juonta. Toisessa Boba Fett yrittää täyttää Jabba The Huttin ja tämän liittolaisten jättämää valtatyhjiötä. Kutsuisin tätä sarjan pääjuoneksi. Sivujuonessa käydään läpi Boban menneisyyden tapahtumia. Molemmat kuviot ovat kyllä mielenkiintoisia, mutta…

Niiden välillä pompitaan todella ihmeellisesti. Paras esimerkki tästä nähtiin kahdessa viimeisimmässä jaksossa. Ensin aletaan rakentaa todella kutkuttavaa jännitystä pääjuonen puolella, jolloin katsoja ryhtyy odottamaan, että vihdoinkin jotain oikeasti mielenkiintoista alkaisi tapahtua, mutta neljännessä osassa ryhdytäänkin käsittelemään Boban menneisyyttä. Edellisen osan rakentama jännite jääkin täysin piippuun. Ainakin itse koen tällaisen todella turhauttavana.

Koko sarjan ongelma on ollut se, että tapahtumat etenevät melkeinpä kiduttavan hitaasti. Jos kyseessä olisi pitkä sarja, ei tämä olisi ongelma, mutta koko sarjan ensimmäisellä kaudella on yhteensä vain seitsemän osaa, niin kiire alkaa olemaan, jos edes yhtä juonikuviota aiotaan, sada kunnialla maaliin.

Kuva: Lucasfilm/Disney+.

Tuossa saattaa piillä Disneyn ja Tähtien sodan kannalta näkymätön sudenkuoppa, jos The Book of Boba Fettin viimeiset osat ovatkin täydellisiä floppeja kaikki kolme, niin se asettaisi aivan hirvittävät paineet The Mandalorianin tulevalle kolmannelle kaudelle.

Nimittäin siinä tilanteessa Disneyn omistama Lucasfilm alkaisi olla lähellä merihätää. Samaan pakettiin, kun vielä lisätään sekin seikka, että Disney+ näyttää tukeutuvan todella voimakkaasti juuri Tähtien sodan uusiin sarjoihin, niin Mikki Hiiren talossa rupeaa olemaan tiukkojen pohdintojen paikka.

Teksti: Juho Kojima