Kategoriat
Artikkelit

Kivijalkamyymälästä löydettyä: In the Line of Fire 4K

Ostin eilen perjantaina Filmihullu leffakaupasta ihan oikean klassikon, kun liikkeen hyllystä löytyi Clint Eastwoodin tähdittämä In the Line of Fire vuodelta 1993.

Elokuva löytyi vieläpä 4K-versiona, joten pompin suunnilleen riemusta, sillä tätä leffaa on ollut erittäin vaikea löytää kotimaan fyysisen median markkinoilta. Toki sen olisi voinut tilata Amazonista, mutta tuosta puljusta tilattaessa mukaan täytyy aina laskea toimituskulut, jotka ovat viime aikoina ottaneet melkoisen loikan ylöspäin.

Nyt ostamani ”paketti” sisälsi sekä Blu-Rayn että 4K:n. Katsoin molemmat versiot ja voin ilokseni todeta, että kummatkin versiot ovat huippuluokkaa. Varsinkin vanhempien elokuvien kohdalla 4K saattaa tuottaa ongelmia, koska eihän niitä elokuvia ole edes tarkoitettu niin korkealle resoluutiolle.

Törmään itse yleensä kahteen ongelmaan 4K:n kohdalla Digitaalista kohinaa saattaa olla kuvassa todella paljon. Toinen ongelma on ollut muutaman 4K-levyn kohdalla kuvan tummuus. Olen yrittänyt säätää Philips merkkisen telkkuni asetuksia, mutta mikään ei ole auttanut. Onneksi noiden tilanteiden pelastajia ovat olleet Blu-Rayt, jotka ovat yleensä huippuluokkaa. Tällä kertaa pakkauksen molemmat levyt ovat ensiluokkaisia.

Eräänlaisena bonuksena voi pitää sitä, että elokuvan mukana tulee liuta todella hyvää lisämateriaalia. Mukana on ihan oikeita dokumentteja, joissa käydään läpi tietenkin elokuvan tekoa, mutta myös salaisen palvelun toimintaa ja historiaa, aivan mahtavaa!

Koko paketille tuli hintaa 17 €, jota ainakin itse pidän varsin sopivana.

Teksti: Juho Kojima