Kategoriat
Ava Elokuvat TV

Kaappaus merellä tänään Mtv Avalla

Sotalaiva USS Missouri lähtee jäähyväismatkalleen. Pian laivan kaappaa terroristiryhmä, jota johtavat rikollisiksi ryhtyneet entinen CIA:n agentti William Stranix (Tommy Lee Jones) ja Missourin upseeri komentaja Krill (Gary Busey). Miehistön ainoa toivo on laivan kokki ja entinen Navy SEAL Casey Ryback, joka ryhtyy pelastamaan laivaa.

Andrew Davisin ohjaama kulttileffa on aivan omassa luokassaan. Kaappaus merellä on täynnä luoteja ja räiskettä. Voi, kuinka nykyisin osattaisiin tehdä samanlaisia elokuvia, mutta nuo kultaiset ajat ovat taineet jäädä historiaan.

Casey Ryback (Steven Seagal) on täydellinen toimintasankari, johon eivät vihollisen luodit tai temput tehoa. Seagal ei todellakaan ole niitä parhaita näyttelijöitä, mutta tähän elokuvaan hänen hieman jäykkä ja eleetön tyylinsä sopii täydellisesti. Seagal oli tämän elokuvan ilmestyessä vuonna 1992 uransa huipulla.

Baywatch sarjasta tuttu Erika Eleniak nähdään Jordan Taten roolissa. Hän vetikin roolinsa todella hyvin, eikä hän jäänyt yhtään Seagalin varjoon. Eleniak ei myöskään ollut kiintiörooliin hankittu kaunis nuori nainen, vaan Jordan Taten hahmosta kehittyi todella sisukas taistelija elokuvan aikana.

Myös Tommy Lee Jones ja Carey Busey olivat loistavia. Molempien roolihahmothan olivat täysiä sekopäitä. Varsinkin Jones vaikutti todella räjähdysherkältä roolissaan, mutta juuri se toikin sopivaa jännitettä elokuvaan.

Gary Changin säveltämästä musiikista on taitanut tulla melkein yhtä legendaarista kuin itse elokuvasta. Pulssini nousee joka kerta, kun kuulen tämän elokuvan alkutahdit.

Elokuva alkaa kello 21.00.

Trailer: Warner Bros
Music by: Gary Chang. Video: Repainer.

Juonikuvaus: Wikipedia

Teksti: Juho Kojima