Kategoriat
Elokuvat Nyt Teatterissa

John Wick 4 ei täyttänyt odotuksia

John Wick (Keanu Reeves) löytää tavan kukistaa High Table -sarjamurhaajajärjestön. Mutta ennen kuin hän voi ansaita vapautensa, Wickin täytyy kohdata uusi vihollinen, jolla on voimakkaita liittolaisia ympäri maailmaa, ja ulkoisia voimia, jotka muuttavat vanhat ystävät vastustajiksi.

Pääsin vihdoinkin todella pitkäksi venähtäneen sairastelun jälkeen takaisin sorvin ääreen. Odotin tämän leffan näkemistä kuin kuuta nousevaa. Nautin varsinkin elokuvasarjan kahdesta ensimmäisestä osasta todella paljon.

Ymmärrän, että voin olla tämän mielipiteeni kanssa yksin, mutta neljännen osan kohdalla on pakko todeta, että olen pettynyt. Kaksi ensimmäistä osaa onnistuttiin pitämään ihailtavan pieninä. Tuolla viittaan siihen, että elokuvien juoni ja idea oli helposti ymmärrettävissä. Nyt tässä neljännessä osassa juoni ja elokuvan rakenne ovat päässeet kasvamaan mielestäni aivan liian suuriksi.

Reeves on roolissaan jälleen kerran todella loistava, mutta minulle sekään ei tällä kertaa riitä. Nämä Wickit, kun ovat alkaneet toistaa toinen toisiaan

Elokuvan toimintakohtaukset ovat teknisesti todella upeita, mutta niissäkin, kun alkaa olla toiston makua. Näiden kohtausten kohdalla taiteellisuus ajaa selvästi tarpeellisuuden edelle.

Vaikka olenkin John Wickin suuri fani, niin minunkin on pakko myöntää, että lähes kolmen tunnin kesto on tälle elokuvalle aivan liikaa. Tuo pituus on tietenkin antanut tekijöille mahdollisuuden kehittää juonta todella rauhassa ja pieteetillä.

Tämä on kuitenkin aiheuttanut sen, että leffan tapahtumat etenevät ajoittain liiankin hitaasti, etten sanoisi jopa, että juoni laahaa välillä todella pahasti.

Elokuvasarjan kaksi ensimmäistä osaa olivat tähän neljänteen verrattuna todella tiukkoja paketteja. Toivon todella, että Wickin tarinan annetaan levätä kunnolla ennen seuraavaa ruudinkatkuista seikkailua.

Trailer: Nordisk Film Finland

Tähdet: **

Teksti: Juho Kojima