Kategoriat
Nelonen TV

Jack Reacher Nelosen perjantai-illan toimintasankarina

Jack Reacher (Tom Cruise) palaa jakamaan omanlaistaan oikeutta odotetussa jatko-osassa Jack Reacher: Paluu päämajaan. Majuri Susan Turner (Cobie Smulders) johtaa Reacherin vanhaa tutkimusyksikköä.

Kun Turner pidätetään maanpetoksesta epäiltynä, hänen viattomuuteensa uskovan Reacherin on autettava häntä pakenemaan vankilasta ja paljastettava suuri hallituksen salaliitto puhdistaakseen nimensä ja pelastaakseen ihmishenkiä. Paetessaan Turnerin kanssa lain kouraa Reacher löytää menneisyydestään salaisuuden, joka saattaa muuttaa hänen elämänsä. Elokuva perustuu kirjailija Lee Childin menestyksekkääseen Jack Reacher -kirjasarjaan, jonka osia on myyty yli sata miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti.

Ikävä kyllä. Cruisen toimintaelokuvat muistuttavat niin paljon toisiaan, että päätä huimaa. Jack Reacher on henkilönä, kuin suora kopio Mission Impossiblen Ethan Huntista. Tuntuu, että nimi on vain vaihdettu.

Jack Reacher Never Go Back on sekoitus James Bondia, Jason Bournea ja Vaarallista Tehtävää. Elokuva ei tarjoa yhtään mitään uutta, tai edes kiinnostavaa.

Hieman yllättäen tämän elokuvan parasta antia oli Cobie Smuldersin esittämä Majuri Turner, joka joutuu auttamaan Reacheriä olosuhteiden pakottomana. Smulders jätti Cruisen täysin varjoonsa. Tämä johtui osittain siitä, että mielestäni Tom Cruise näyttelee lähinnä itseään, oli rooli mikä tahansa. Paitsi tietenkin Top Gunissa!

Jack Reacher Paluu Päämajaan tänään Nelosella kello 23.45.

Trailer: Paramount Suomi

Teksti: Juho Kojima