Kategoriat
HBO Suoratoistopalvelut

House of the Deagonin toinen jakso oli loistava

House of the Dragonin toinen jakso oli täyttä kultaa. Taisin avausjakson kohdalla kysyä itseltäni, että jaksankohan katsoa tulevia jaksoja, no todellakin!

Uuden sarjan maailmaa rakennettiin todella taidokkaasti. Voisin jopa sanoa, että tekijät ovat ottaneet vaikutteita Tolkienin Taru sormusten herrasta eepoksesta. Heti perään on todettava, että edellinen toteamus johtuu yksinkertaisesti siitä, että alkuperäinen Game of Thrones ei oikein imaissut minua mukaansa, enkä täten tunne kaikkia sen syövereitä. Tunnistan ja aistin kuitenkin paljon samaa Tolkienin taruston kanssa.

En edelleenkään pysy kaikissa uuden sarjan käänteissä mukana, mutta se ei tällä kertaa vaivaa minua laisinkaan, sillä jo pelkästään näyttelijöiden suoritukset ovat hulppeita!

Haluan erityisesti nostaa esiin Milly Alcockin, joka nähdään nuoren Rhaenyra Targaryenin roolissa. Alcock alkaa nousta omalla listallani House of the Dragonin ykköstähdeksi. Jo pelkästään Rhaenyran viileä olemus vetää vertoja mille tahansa tämän sarjan hahmolle. Alcockin ei tarvitse sanoa kuin yksi tai kaksi sanaa, niin koko Targaryenin hovi kuuntelee. Tämä hahmo pääsi oikeuksiinsa vasta nyt toisessa osassa.

Saman voi huoletta todeta koko sarjasta. Tuntui aivan siltä, että meno ja tunnelma vain parantuivat, kun väkivallalla mässäily jätettiin melkein kokonaan pois ja keskityttiin juonitteluun, sekä suunnitteluun. On tietenkin täysin selvää, että tulevissa osissa mätkitään ja hutkitaan, mutta pieni lepotauko teki pelkästään hyvää.

House of the Dragon on katsottavissa HBO Max -palvelussa.

Teksti: Juho Kojima