Kategoriat
HBO Suoratoistopalvelut

HBO:n uutuus osuu liiankin lähelle todellisuutta

Kun “Captain Trips” -influenssaepidemia tappaa yli 99 prosenttia väestöstä, ne harvat, jotka ovat immuuneja taudille, kuten Stu Redman, Frannie Goldsmith ja Harold Lauder, lähtevät etsimään muita selviytyjiä.

The Stand, joka perustuu Stephen Kingin samaa nimeä kantavaan kirjaan, on kuin tehty tähän aikaan. Pienessä yhdysvaltalaisessa kaupungissa leviää outo tauti, joka on erittäin tarttuva ja tappava. Tämän takia kaupunki on eristetty. Lopulta tämäkään ei auta, vaan melkein kaikki asukkaat kuolevat.

Henkiin jää kuitenkin pieni joukko ihmisiä, jotka ovat immuuneja virukselle. Harold Lauder (Owen Teague) ja Frannie Goldsmith (Odessa Young) ovat ystävyksiä, jotka lähtevät yhdessä selvittämään tilannetta. Varsinkin Teaguen suoritus teki minuun vaikutuksen. Mielestäni Haroldin hahmo kantaa harteillaan paineita siitä, että The Standin avaus onnistuu. Ilokseni voin todeta, että Owen Teague suoriutuu tehtävässään todella mainiosti.

Sarjan luonut Josh Boone on osunut ajoituksen suhteen niin lähelle täydellisyyttä kuin voi olla. Nyt, kun koko maailma elää koronan säätelemää aikaa, niin The Standin aihe ja tapahtumat osuvat liiankin lähelle omaa todellisuuttamme, mutta täytyy olla rehellinen, sillä juuri siksi se on niin mielenkiintoinen.

Sarjasta on nyt julkaistu vasta yksi jakso, mutta en malta odottaa seuraavaa. Voit katsoa The Standin HBO Nordicilta.

Trailer: CBS All Access

Teksti: Juho Kojima